- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Nu suntem de acord cu reducerile de personal, dar putem accepta concedii fără plată
Preşedintele Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că reprezentanţii administraţiei locale nu sunt de acord cu reducerea personalului din acest domeniu, dar pot accepta "eventual" concedii fără plată de 10-12 zile pentru toţi funcţionarii şi aleşii locali.
Preşedintele Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea (Montaj foto)
"Am discutat în coaliţie astăzi, şi nici măcar în scrisoarea de intenţie către FMI şi în negocierile cu FMI nu s-a stipulat o reducere a numărului de personal din administraţia locală. Este vorba de o reducere a cheltuielilor de funcţionare din tot ce înseamnă administraţie publică, care înseamnă şi cheltuieli de personal, şi cheltuieli cu bunuri şi servicii, şi alte cheltuieli", a spus Liviu Dragnea după întâlnirea, de la Palatul Victoria, privind elaborarea standardelor de cost în administraţia locală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Incendiu violent în Los Angeles: 30.000 de oameni au fost evacuaţi
-
NATO trimite 10 nave în Marea Baltică pentru a păzi cablurile submarine
-
Ion Cristoiu: Ana Pauker sau legea ţapului ispăşitor
Dragnea a mai spus că autorităţile locale pot fi de acord, în schimb, cu stabilirea unor concedii fără plată, pentru a nu afecta stabilitatea economică a ţării.
"Eventual, să discutăm şi să acceptăm un act normativ care să stabilească concedii fără plată, luate, nu ştiu, un număr de zile, 10-12 zile, prin rotaţie de către toţi funcţionarii, inclusiv de către noi, de aleşii locali, până la sfârşitul anului, în aşa fel încât să nu afectăm echilibrul macroeconomic", a declarat Dragnea.
Acesta a adăugat că există multe acte normative care au fost scăpate de sub control de-a lungul anilor şi care stabilesc normative de personal pentru tot felul de servicii ale administraţie locale.
"De exemplu, la Protecţia Copilului noi, chiar dacă vrem, nu putem să reducem personalul acolo, pentru că avem o legislaţie care ne obligă la un număr de copii să avem un număr de personal. Şi, dacă ar fi să luăm toate legile care au stabilit obligaţii şi atribuţii de-a lungul anilor pentru administraţia locală, vă spun că în fiecare primărie de comună, indiferent de numărul de locuitori, ar trebui să fie 45-46 de funcţionari, ceea ce nu e în regulă. Şi atunci trebuie să pieptănăm tot ceea ce înseamnă legislaţie care a fost scăpată de sub control şi a fost adoptată de-a lungul anilor, fără să ştie stânga ceea ce face dreapta", a mai arătat preşedintele Asociaţiei Consiliilor Judeţene.
El a susţinut că în aparatul de lucru propriu al primăriilor şi consiliilor judeţene sunt 81.000 de funcţionari publici, iar restul până la 687.000 sunt cadre didactice trecute în aparatul administraţiei locale, funcţionari din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului şi din multe alte domenii care au fost stabilite prin acte normative ca atribuţii la autorităţile locale.
Premierul Emil Boc s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii structurilor asociative locale şi a spus că standardele de cost privind administraţia publică vor fi incluse în legea bugetului de stat pe 2010, iar un grup de lucru va elabora, într-un interval de cinci zile, aceste standarde.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO