- Home
- Social
- GIURGIU, (10.04.2019, 18:49)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea se implică în agricultură: Programul de tomate este bun/ Şefii de la ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Antifraudă şi Vămi, ameninţaţi cu DEMITEREA
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că programul de subvenţionare a producţiei de roşii este bun, dar că ministrul Agriculturii Petre Daea trebuie să prezinte unul "mult mai agresiv", adăugând că subvenţiile pentru producţie ar trebui cel puţin dublate.
Urmărește
2417 afișări
Dragnea se implică în agricultură: Programul de tomate este bun/ Şefii ANSVSA, Protecţia Consumatorului, de la Antifraudă şi Vămi, ameninţaţi cu DEMITEREA
"Programul ăsta cu 3.000 euro/ha a fost bun, dar e de început. Trebuie să prezinte ministrul un program mult mai agresiv de sprijin, pentru că nu ne batem cu o armată de copii, ne batem cu armate grele. Până să iasă românii cu roşiile, preţul pe piaţă este unul. Când ies românii cu roşiile, ăia vin la 1 leu. Înseamnă că este o mare bătaie de joc. Dincolo de faptul că sunt proaste, şi evaziune fiscală şi contrabandă la greu, ori eu sunt convins că nu are rost să cedăm aici. Ministrul e bun, am încredere în el, e curajos, eu sunt lângă el. Subvenţiile trebuie cel puţin dublate şi asigurat necesarul pentru condiţiile de producţie", a afirmat Liviu Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Liderul PSD a spus că cinci luni pe an nu sunt crescute tomate de producătorii locali români şi ar putea fi stimulaţi financiar pentru a produce şi în lunile reci.
"Mai avem acele luni care nu sunt acoperite. Vorbim de noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie şi cam jumate din mai, până pe 10 mai, unde, cu toate solarele, nu pot fi roşii româneşti. Ce putem să facem aici? Să-i stimulăm să-şi ia centrale şi anume să le dea bani direct să achiziţioneze centrale, să le dea bani ca să poată să-şi cumpere folie dublă şi, eventual să-şi modifice suprastructura de la solar ca să poată să o susţină, nu sunt mari modificări de făcut. Să fie o subvenţie mai mare pentru cei care-şi fac solarii încălzite, pentru că nu poţi să-i pui pe oameni să-şi facă sere, că şi un solar din ăsta e solid, ca să poată să acopere şi celelalte luni. Trebuie să mărim producţia, pentru că potenţialul e foarte mare. Sunt cinci luni pe an în care ar putea să fie o producţie în plus. În 2018 am avut 855.000 tone de roşii. Dacă mai punem cinci luni, ne ducem la 1,5 milioane şi încă nu e potenţialul României. Gândiţi-vă şi la celelalte legume", a explicat Dragnea.
El a spus că programul de subvenţii agricole poate fi mărit şi la alte legume care să fie crescute în spaţii protejate iar ministrul Agriculturii lucrează la o reţea de centre de depozitare şi procesare a produselor locale.
"Programul să fie mărit la toate legumele care se pun în spaţii acoperite, protejate, solarii, pentru vinete, ardei gras, castraveţi, ardei iute, salată, varză, ridichii, orice. Noi trebuie să ajutăm pe voi să faceţi faţă la concurenţă, dacă încep să se facă capacităţi de procesare a producţiei care să fie pe lângă nişte cooperative. Cred că avem puterea prin casele de comerţ să facem magazine unde să puteţi să vindeţi produsele româneşti fără să vă fie puse taxe de raft, de publicitate. Trebuie să faci o reţea de centre de colectare. Lucrează ministrul la ea, o reţea de centre de depozitare şi de procesare. Pe lângă măsurile de stimulare a producţiei, noi încercăm să construim într-un timp foarte scurt un sistem care să recupereze ce s-a distrus în 30 de ani de zile, pentru că în fiecare zi aici s-a mai câştigat o palmă de teren din piaţa comerţului românesc", a mai declarat Liviu Dragnea.
Liderul social-democrat a afirmat că în pieţele centrale există "o altă mafie".
"Acolo e altă mafie. Nu e imposibil de rezolvat dar este foarte greu, pentru că nu discutăm cu o singură structură acolo", a susţinut Dragnea.
Totodată, acesta a mai făcut referire la o reţea de magazine cu produse româneşti care ar putea fi deschisă în 2020.
Referitor la legea care reglementează ponderea de 51% de produse agricole româneşti din totalul de pe piaţă, Liviu Dragnea a spus că nu este respectată.
"Îşi bat joc de ea. Nu avem nicio şansă cu legea aia, ca producătorii români să aibă prioritate, pentru că i se pun atât de multe piedici, pentru că e interesul să se vândă marfă de afară şi dacă mergi în Franţa sau în Germania şi mănânci o roşie din magazin, oricum nu e ca roşia românească, pentru că n-are nimeni în lume pământul pe care l-a dat Dumnezeu aici în România, dar oricum are ceva gust faţă de roşiile pe care le găseşti în Bucureşti", a mai afirmat Liviu Dragnea.
Liderul PSD Liviu Dragnea a fost miercuri în localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, locul de unde a pornit Programul de Tomate.
Dragnea: Avertizez ANSVSA să nu mai permită intrarea legumelor şi fructelor de contrabandă în ţară
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Oficiul Antifraudă şi Autoritatea Naţională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe "de contrabandă", actualii angajaţi instituţionali vor fi înlocuiţi.
"Acum, în faţa dvs le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile, dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe. Dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu. anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din Vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase. E valabil pentru orice legumă, fruct care intră în această ţară. Interesul nostru este ca românii să aibă pe masă legume şi fructe sănătoase, pentru că românii merită mai mult. Pentru asta o să facem absolut tot ce este necesar cu cei care sunt în funcţii sau cu ceilalţi care vor veni după ei, dacă cei care nu sunt în funcţii acum nu înţeleg care este uriaşa responsabilitate pe care o au şi la care s-au angajat atunci când au fost propuşi şi numiţi în funcţiile respective", a declarat Liviu Dragnea.
Liderul PSD a mai afirmat că a vorbit cu reprezentanţi ai hypermarketurilor privind controale pe lanţul de producţie şi procesare a fructelor şi legumelor şi se întreba dacă este verificată calitatea transporturilor care ajung cu aceste produse în România.
"Am auzit şi, pe bună dreptate, cei de la hypermarketuri vin şi controlează tot lanţul de producţie, de la solar până când ajunge roşia pe raft, dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel de la origine până ajung pe raft şi pe masa românilor? Pentru că toată lumea se plânge de calitatea proastă şi de faptul că nu sunt sănătoase. De asemenea, îmi povestea un lucru foarte interesant, şi anume că pe ei îi costa ambalatul cepei mai mult decât era ceapa străină în raft la preţ. Cu cât achiziţionează străinii şi importatorii ceapa sau produsele legumele şi fructele care le aduc în România? Le controlează cineva?", a completat Dragnea.
Liderul PSD Liviu Dragnea a fost miercuri în localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, locul de unde a pornit Programul de Tomate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: A doua selecţie pentru funcţia de procuror general, anunţată de MJ, după ce i-a respins în bloc pe primii candidaţi, printre care şi pe Augustin Lazăr
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe