Dragnea şi Dăncilă, mesaje de condoleanţe după decesul academicianului Mircea Maliţa

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe după decesul academicianului Mircea Maliţa, şeful PSD considerându-l ca fiind "un om de excepţie".

Urmărește
1665 afișări
Imaginea articolului Dragnea şi Dăncilă, mesaje de condoleanţe după decesul academicianului Mircea Maliţa

Dragnea şi Dăncilă, mesaje de condoleanţe după decesul academicianului Mircea Maliţa

"Sunt oameni care construiesc, într-o singură viaţă, mai mult decât generaţii întregi, poate, înaintea lor. Foarte rar, vin printre noi oameni de excepţie care nu se uită către viitor, ci îl clădesc. Academicianul Mircea Maliţa a fost unul dintre ei. A plecat acum, când, de oameni ca domnia sa avem nevoie mai mult ca oricând", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a spus despre Mircea Maliţa că şi-a slujit ţara cu cel mai "înalt profesionalism".

"Diplomaţia şi mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliţia, a cărui vocaţie de diplomat, scriitor şi om de ştiinţă a adus României un plus de imagine şi de preţuire pe scena internaţională. Înainte de toate acestea, a fost omul Mircea Maliţa, care a iubit adevărul şi, slujindu-şi ţara cu cel mai înalt profesionalism, a dat dovadă de curaj diplomatic în momente ale istoriei când acest lucru părea de neconceput", a transmis Viorica Dăncilă printr-un comunicat.

Academicianul Mircea Maliţa a murit, luni seara, reputatul cărturar, scriitor, diplomat şi ambasador având vârsta de 91 de ani. Maliţa a fost consilier al primei Misiuni permanente a României pe lângă ONU, ambasador în Elveţia şi ONU (Geneva), precum şi în SUA.

Potrivit Fundaţiei Universităţii Mării, al cărui fondator a fost, academicianul Mircea Maliţa a murit, luni seara, la vârsta de 91 de ani.

Academicianul Mircea Maliţa s-a născut la 20 februarie 1927, la Oradea, a urmat studiile liceale la Oradea, Făgăraş, Beiuş şi Bucureşti, în perioada 1937-1945. În Bucureşti şi-a continuat studiile universitare, la Facultatea de Ştiinţe-Secţia Matematică şi Facultatea de Filosofie (1945-1949).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici