Droguri aduse din Franţa, vândute în Iaşi: dealerii au fost arestaţi

Două persoane care au adus rezină de canabis din Franţa prin intermediul unei firme de coletărie şi urmau să vândă drogurile consumatorilor din judeţul Iaşi au fost arestate preventiv.

Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului Droguri aduse din Franţa, vândute în Iaşi: dealerii au fost arestaţi

Sursa foto: diicot.ro

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, au documentat activitatea infracţională a două persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, complicitate la introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieşit că, în cursul lunii august 2024, una dintre acestea, în baza înţelegerii prealabile cu cea de-a doua persoană, a procurat din Franţa, pentru comercializare, 350 de grame de rezină de canabis, pe care a livrat-o în ţară prin intermediul unei firme de coletărie.

A doua persoană cercetată a fost prinsă în flagrant delict, în oraşul Târgu Frumos, în timp ce a transporta pachetul în care s-ar fi aflat ascunsă cantitatea de droguri de risc.

Probatoriul administrat a relevat şi faptul că, în perioada mai – august 2024, cele două persoane au deţinut, intermediat şi comercializat direct droguri de risc (rezină de canabis), către consumatori, din judeţul Iaşi.

Au fost făcute trei percheziţii domiciliare şi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea celor două persoane pentru 24 de ore. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus miercuri arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici