Drona cu propulsie ionică revoluţionează transportul. Când va avea loc primul zbor

  • Drona cu propulsie ionică ar putea fi aparatul de transport al viitorului
  • Avantajul faţă de dronele clasice este silenţiozitatea şi lipsa pieselor în mişcare
  • Un start-up din Florida vrea să facă primul zbor demonstrativ anul viitor
Urmărește
1173 afișări
Imaginea articolului Drona cu propulsie ionică revoluţionează transportul. Când va avea loc primul zbor

Drona cu propulsie ionică revoluţionează transportul. Când va avea loc primul zbor

Dacă ai folosit o dronă, ai auzit cât zgomot face. Şi cum viitorul aparţine dronelor, imaginează-ţi cum ar suna un cer împânzit de drone.

Însă startup-ul american Undefined Technologies vine cu o propunere foarte silenţioasă – drona cu propulsie ionică. Seamănă cu un palet zburător şi nu are piese în mişcare.

Tomas Pribanic, CEO Undefined Technologies: Dacă analizezi harta Statelor Unite, vei găsi mii de reglementări care cer ca nivelul de zgomot să nu depăşească 70 de decibeli pe timpul zilei şi 50 de decibeli pe timpul nopţii. O dronă comercială generează un zgomot de 96 de decibeli.

Ideea nu e nouă, NASA a testat-o în spaţiu, în anii ‘60, iar în 2003, şoricelul Orville a devenit primul electronaut care a zburat cu o dronă cu propulsie ionică, în Franţa. În 2018, la Universitatea Berkley a fost construită cea mai mică dronă ionică, cu latura de 2 centimetri.

Dar CEO-ul Undefined Technologies vrea să ducă lucrurile şi mai departe.

Tomas Pribanic, CEO Undefined Technologies: O tehnologie care permite dronelor să fie silenţioase poate fi folosită pentru foarte multe aplicaţii, printre care livrarea de mărfuri, supraveghere, administrarea inventarului şi chiar şi filmări şi fotografiere. Aşa că vă spun cu toată seriozitatea că descoperirea tehnologiei Air Tantrum e revoluţionară, va schimba domeniul transporturilor aşa cum îl ştim.
Primul zbor demonstrativ cu noua dronă va avea loc pe 30 ianuarie anul viitor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici