- Home
- Social
- (23.11.2020, 13:14)
- Catalin Rosioru
Drona cu propulsie ionică revoluţionează transportul. Când va avea loc primul zbor
- Drona cu propulsie ionică ar putea fi aparatul de transport al viitorului
- Avantajul faţă de dronele clasice este silenţiozitatea şi lipsa pieselor în mişcare
- Un start-up din Florida vrea să facă primul zbor demonstrativ anul viitor
Urmărește
1173 afișări
Drona cu propulsie ionică revoluţionează transportul. Când va avea loc primul zbor
Dacă ai folosit o dronă, ai auzit cât zgomot face. Şi cum viitorul aparţine dronelor, imaginează-ţi cum ar suna un cer împânzit de drone.
Însă startup-ul american Undefined Technologies vine cu o propunere foarte silenţioasă – drona cu propulsie ionică. Seamănă cu un palet zburător şi nu are piese în mişcare.
Tomas Pribanic, CEO Undefined Technologies: Dacă analizezi harta Statelor Unite, vei găsi mii de reglementări care cer ca nivelul de zgomot să nu depăşească 70 de decibeli pe timpul zilei şi 50 de decibeli pe timpul nopţii. O dronă comercială generează un zgomot de 96 de decibeli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
Tánczos Barna: România se poate baza pe o creştere economică solidă
-
Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
Ideea nu e nouă, NASA a testat-o în spaţiu, în anii ‘60, iar în 2003, şoricelul Orville a devenit primul electronaut care a zburat cu o dronă cu propulsie ionică, în Franţa. În 2018, la Universitatea Berkley a fost construită cea mai mică dronă ionică, cu latura de 2 centimetri.
Dar CEO-ul Undefined Technologies vrea să ducă lucrurile şi mai departe.
Tomas Pribanic, CEO Undefined Technologies: O tehnologie care permite dronelor să fie silenţioase poate fi folosită pentru foarte multe aplicaţii, printre care livrarea de mărfuri, supraveghere, administrarea inventarului şi chiar şi filmări şi fotografiere. Aşa că vă spun cu toată seriozitatea că descoperirea tehnologiei Air Tantrum e revoluţionară, va schimba domeniul transporturilor aşa cum îl ştim.
Primul zbor demonstrativ cu noua dronă va avea loc pe 30 ianuarie anul viitor.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Mănânci Nutella sau Fineti din comerț? Dragoș Pătraru ne spune din ce e făcută crema de CACAO, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:38
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
astăzi, 13:30
18 soldaţi paramilitari, ucişi de militanţi în sud-vestul Pakistanului