Drumurile judeţene din zona metropolitană Oradea, modernizate cu fonduri europene

  • Consiliul Judeţean Bihor va accesa fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor judeţene din zona metropolitană Oradea.
  • Documentaţia tehnică pentru proiect urmează să fie terminată într-o lună, pentru ca cererea de finanţare să fie trimisă anul acesta.
Urmărește
411 afișări
Imaginea articolului Drumurile judeţene din zona metropolitană Oradea, modernizate cu fonduri europene

Drumurile judeţene din zona metropolitană Oradea, modernizate cu fonduri europene

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Bihor, documentaţia tehnică va fi pregătită în parteneriat cu Zona Metropolitană Oradea, care anul trecut a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare, şi alături de primăriile din zona limitrofă a Oradiei: Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei.

Documentaţia tehnică ar urma să fie gata într-o lună, pentru ca cererea de finanţare să fie trimisă anul acesta, iar anul viitor să poată fi demarate licitaţiile.

Astfel, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile din Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei vor adopta hotărârile necesare, în următoarele două săptămâni, pentru ca drumurile să poată fi preluate de Consiliul Judeţean şi clasificate ca drumuri judeţene, iar ulterior să se poate întocmi studiile şi să se dispună un parteneriat cu ADR N-V pentru depunerea cererilor de finanţare până la finalul acestei luni, a anunţat CJ Bihor.

„Acest proiect ar permite exportul de prosperitate dinspre Oradea în direcţia unui perimetru extern de 20-30 km. Estimăm că valoarea acestor trei proiecte se va ridica la aproximativ 40.000.000 Euro. Am hotărât să facem aceste schimbări pentru ca zonele din judeţul Bihor să aibă o accesibilitate mai bună în aşa fel încât să se dezvolte judeţul şi, de asemenea, să existe un impact economic semnificativ asupra dezvoltării prin aceste investiţii care vor fi realizate. Banii europeni care sunt pregătiţi trebuie să fie investiţi acolo unde într-adevăr folosirea lor este la îndemâna mult mai multor oameni, pentru că acolo este şi dezvoltarea economică”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Conform CJ Bihor, vechea conducere a instituţiei a propus refacerea drumurilor judeţene DJ 709A (Belfir – Şoimi – Pocola) şi DJ 767A (Săcuieni – Sâniob), dar, în urma unei analize a circulaţiei, dispuse recent pentru toate drumurile din judeţul Bihor, s-a ajuns la concluzia că cele două proiecte nu aveau un impact economic pentru dezvoltarea judeţului.

„În urma analizei efectuate a rezultat că cea mai mare încărcare o au drumurile: DN1 în direcţia Cluj-Napoca (cu un trafic de peste 20.000 de maşini/24h la ieşire din Oradea către Oşorhei, până spre Tileagd, cu o scădere a numărului de maşini spre direcţia Aleşd, respectiv ieşirea din judeţ), centura Oradiei (cu peste 20.000 maşini, în aria situată între zona Nufărul înspre Sânmartin-Deva şi zona spre Arad). De asemenea toate ieşirile din municipiul Oradea au un grad de încărcare cu peste 10.000 de maşini/24h. Un trafic încărcat este spre Sânmartin (cu 18.000 de maşini/24h, trafic ce începe să scadă în zona Hidişel, respectiv Beiuş). O altă zonă aglomerată este cea din Nordul judeţului, în zona Biharia, unde există încărcare de 11.000 de maşini/24h”, au precizat reprezentanţii CJ Bihor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici