- Home
- Social
- ORADEA, (05.11.2020, 20:31)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Drumurile judeţene din zona metropolitană Oradea, modernizate cu fonduri europene
- Consiliul Judeţean Bihor va accesa fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor judeţene din zona metropolitană Oradea.
- Documentaţia tehnică pentru proiect urmează să fie terminată într-o lună, pentru ca cererea de finanţare să fie trimisă anul acesta.
Urmărește
411 afișări
Drumurile judeţene din zona metropolitană Oradea, modernizate cu fonduri europene
Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Bihor, documentaţia tehnică va fi pregătită în parteneriat cu Zona Metropolitană Oradea, care anul trecut a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare, şi alături de primăriile din zona limitrofă a Oradiei: Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei.
Documentaţia tehnică ar urma să fie gata într-o lună, pentru ca cererea de finanţare să fie trimisă anul acesta, iar anul viitor să poată fi demarate licitaţiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Astfel, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile din Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei vor adopta hotărârile necesare, în următoarele două săptămâni, pentru ca drumurile să poată fi preluate de Consiliul Judeţean şi clasificate ca drumuri judeţene, iar ulterior să se poate întocmi studiile şi să se dispună un parteneriat cu ADR N-V pentru depunerea cererilor de finanţare până la finalul acestei luni, a anunţat CJ Bihor.
„Acest proiect ar permite exportul de prosperitate dinspre Oradea în direcţia unui perimetru extern de 20-30 km. Estimăm că valoarea acestor trei proiecte se va ridica la aproximativ 40.000.000 Euro. Am hotărât să facem aceste schimbări pentru ca zonele din judeţul Bihor să aibă o accesibilitate mai bună în aşa fel încât să se dezvolte judeţul şi, de asemenea, să existe un impact economic semnificativ asupra dezvoltării prin aceste investiţii care vor fi realizate. Banii europeni care sunt pregătiţi trebuie să fie investiţi acolo unde într-adevăr folosirea lor este la îndemâna mult mai multor oameni, pentru că acolo este şi dezvoltarea economică”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.
Conform CJ Bihor, vechea conducere a instituţiei a propus refacerea drumurilor judeţene DJ 709A (Belfir – Şoimi – Pocola) şi DJ 767A (Săcuieni – Sâniob), dar, în urma unei analize a circulaţiei, dispuse recent pentru toate drumurile din judeţul Bihor, s-a ajuns la concluzia că cele două proiecte nu aveau un impact economic pentru dezvoltarea judeţului.
„În urma analizei efectuate a rezultat că cea mai mare încărcare o au drumurile: DN1 în direcţia Cluj-Napoca (cu un trafic de peste 20.000 de maşini/24h la ieşire din Oradea către Oşorhei, până spre Tileagd, cu o scădere a numărului de maşini spre direcţia Aleşd, respectiv ieşirea din judeţ), centura Oradiei (cu peste 20.000 maşini, în aria situată între zona Nufărul înspre Sânmartin-Deva şi zona spre Arad). De asemenea toate ieşirile din municipiul Oradea au un grad de încărcare cu peste 10.000 de maşini/24h. Un trafic încărcat este spre Sânmartin (cu 18.000 de maşini/24h, trafic ce începe să scadă în zona Hidişel, respectiv Beiuş). O altă zonă aglomerată este cea din Nordul judeţului, în zona Biharia, unde există încărcare de 11.000 de maşini/24h”, au precizat reprezentanţii CJ Bihor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în Alba Iulia şi 5 localităţi din judeţul Alba
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe