- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.08.2015, 17:59)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dumitru Coarnă: Cel puţin patru din cei opt poliţişti bucureşteni reţinuţi vor depune plângere
Vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dumitru Coarnă susţine că patru dintre cei opt poliţişti cercetaţi pe motiv că ar fi muşamalizat un accident rutier provocat de un ofiţer din cadrul Biroului Accidente Grave intenţionează să depună plângere şi să sesizeze CSM pentru cercetare abuzivă.
Urmărește
517 afișări
Dumitru Coarnă: Cel puţin patru din cei opt poliţişti bucureşteni reţinuţi vor depune plângere (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Dumitru Coarnă, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a stat de vorbă cu o parte dintre poliţiştii vizaţi de anchetă, iar patru dintre aceştia au spus că intenţionează să depună plângere la Parchet pentru cercetare abuzivă, urmând să fie sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
"A fost formulată o contestaţie la instanţă împotriva controlului judiciar, iar după ce se va da decizia, patru dintre aceştia (poliţiştii cercetaţi, n.r.) vor depune plângere şi va fi anunţat CSM", a spus Coarnă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, joi noapte, pe Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2, iar vineri au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi a încheiat în noaptea de vineri spre sâmbătă discuţiile în acest dosar, iar sâmbătă după-amiază a pronunţat soluţia, respingând ca neîntemeiată cererea procurorilor de arestare preventivă a celor opt poliţişti.
Magistratul de la Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea în libertate a tuturor celor opt poliţişti, doar în cazul lui Marius Maghiari fiind luată şi măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, până în 29 septembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanţa superioară.
Potrivit unor surse judiciare, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat cu maşina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalţi şapte poliţişti sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.Marius Maghiari, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a declarat că după accidentul pe care l-a provocat, a încercat să îndrepte situaţia în mod corect, a dus-o pe femeie la spital, timp în care aceasta a fost conştientă, şi a încercat să meargă pe calea medierii şi să încheie o înţelegere.
Judecătoria Sectorului 1 a decis, sâmbătă, cercetarea sub control judiciar a lui Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, în dosarul privind accidentul pe care l-a provocat în urmă cu aproape două luni, când a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 34 de ani.
Marius Maghiari a declarat, la ieşirea din sediul Judecătoriei Sectorului 1, că nu înţelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnură şi a arătat că nu a făcut decât să îndrepte în cel mai corect mod situaţia pe care a produs-o. El a spus că, după accident, a dus-o pe femeie de urgenţă la spital, iar aceasta a fost conştientă tot timpul. Maghiari a adăugat că, în timpul discuţiilor cu femeia, a încercat să stabilească o înţelegere, astfel încât să nu se ajungă la deschiderea unui dosar penal.
Citeşte şi: Marius Maghiari, de la Brigada Rutieră a Capitalei, spune că după accident a dus-o pe femeie la spital şi a vrut să îndrepte situaţia corect. Maghiari este cercetat sub control judiciar
Întrebat de ce s-a ajuns ca accidentul rutier să fie transformat într-un accident de muncă, respectiv ca femeia să susţină că a căzut de pe schela unei clădiri, Maghiari a arătat doar că a dorit să meargă pe calea medierii cu aceasta, astfel încât să evite situaţii de cercetare penală. El a precizat că s-a ajuns la o înţelegere, dar după ce femeia a fost chemată la Parchet să dea declaraţii, aceasta a renunţat la înţelegere.
Întrebat dacă s-a pus problema oferirii unor sume de bani, chiar şi sub forma unor daune materiale şi morale, Maghiari a spus că, la un moment dat, până ca femeia să fie chemată de către procurori la audieri, a fost contactat de avocaţi ai acesteia, pentru a se stabili o sumă de bani cu titlu de daune, reafirmând că înţelegerea a căzut după ce femeia a dat declaraţii în faţa anchetatorilor.
Maghiari a admis că, din cauza sa, alte şapte persoane sunt cercetate, din punctul său de vedere fără a avea o vină, şi a precizat că poliţiştii şi-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu, i-au recoltat probe de sânge şi au întocmit corect ancheta în privinţa sa. El a precizat că altfel nu ar fi avut cum să rămână imediat după accident fără permisul de conducere, să fie dus la secţie pentru declaraţii sau să se deschidă dosar penal pe numele său.
Avocata lui Maghiari a întărit cele spuse de clientul săi şi a arătat că, potrivit unei statistici, peste 90 la sută dintre şoferii care provoacă accidente cu victimă anunţă poliţia şi imediat îşi transportă victima la spital, fără a aştepta venirea ambulanţei sau echipajului de poliţie.
Avocata a mai spus că nu este nimic ilegal în a încerca să salvezi viaţa victimei prin transportarea ei la spital, lucru pe care l-a făcut şi clientul său. Ea a arătat că, potrivit actelor dosarului, femeia, în vârstă de 34 de ani, a dat mai multe declaraţii, atît la poliţie, cât şi în faţa procurorilor, iar în prima declaraţie ar fi arătat că, dorind să nu fie mediatizat cazul şi de a nu ajunge în faţa organelor de cercetare, ar fi propus, din proprie iniţiativă, schimbarea datelor incidentului, respectiv să spună că nu a fost lovită de maşina condusă de Maghiari, ci ar fi căzut de pe o schelă, astfel încât totul să pară un accident de muncă.
Potrivit unor surse judiciare, accidentul a avut loc în 8 iunie, în jurul orei 14.30, în zona unei treceri de pietoni de la Fântâna Mioriţa.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, joi noapte, pe Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2, iar vineri au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe