Dumitru Costin rămâne preşedintele BNS

Consiliul Naţional al Blocului Naţional Sindical (BNS) a decis să-i acorde un vot de încredere atât preşedintelui Dumitru Costin, care îşi depusese mandatul în urmă cu mai puţin de o lună, considerând că mişcarea sindicală din ultima perioadă fusese un eşec, cât şi membrilor Biroului Executiv.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Dumitru Costin rămâne preşedintele BNS

Dumitru Costin rămâne preşedintele BNS (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Reprezentanţii BNS au analizat activitatea confederaţiei în ultimele şase luni, precum şi rezultatele acţiunilor organizate de confederaţie în această perioadă şi au decis să acorde un vot de încredere atât preşedintelui, cât şi membrilor Biroului Executiv, astfel că, începând cu data de 9 iulie, Dumitru Costin şi-a reluat mandatul de preşedinte al BNS, până la Congresul Confederaţiei care va avea loc în toamna anului viitor, potrivit unui comunicat de luni al BNS.

"În baza unui program propus de membrii Biroului Executiv, delegaţii la Consiliu au hotârât schimbarea din temelii a modului în care funcţionează Confederaţia, o strategie care va conduce la eficientizarea activităţii şi la o mai bună reprezentare a intereselor celor peste 400.000 de membri afiliaţi", se arată în comunicat.

Programul BNS are şase obiective principale, respectiv consolidarea organizaţiei, recrutarea de noi membri, îmbunătăţirea comunicării între confederaţie, federaţii şi filiale judeţene, precum şi trecerea la un sistem de comunicare directă cu membrii de sindicat, întărirea identităţii confederaţiei, diversificarea serviciilor oferite membrilor precum şi schimbări la nivelul modului de organizare a acţiunilor de protest.

În paralel cu activităţile de reorganizare internă, Blocul Naţional Sindical îşi va axa activitatea pe termen scurt, până la finalul acestui an, pe politicile de salarizare în sectorul bugetar şi în mediul economic, pe acordarea de asistenţă juridică membrilor BNS afectaţi de măsurile aberante de reducere a salariilor şi, nu în ultimul rând, pe identificarea unor mecanisme de stăvilire a creşterilor nejustificate de preţuri, potrivit sursei citate.

Tot în cadrul acestui Consiliu s-a hotărât ca BNS să identifice, semestrial, câte un judeţ pe care să îşi concentreze cu prioritate acţiunile.

În următoarele şase luni, BNS va acorda o atenţie sporită judeţului Hunedoara, o zonă pe care sindicaliştii BNS o consideră de "risc maxim" din punct de vedere economic şi social, având în vedere faptul că Guvernul şi autorităţile locale nu au făcut nimic pentru restructurarea adecvată a sectorului extractiv, a sectorului minier şi a celui energetic.

Sindicatele afiliate la BNS din sectoarele menţionate au decis să treacă la organizarea de acţiuni de protest în Hunedoara, iar organizaţiile sindicale din celelalte ramuri economice vor fi mobilizate pentru acţiuni de solidaritate la nivelul întregii ţări.

BNS va înainta Guvernului şi autorităţilor locale propriul plan de propuneri/soluţii de redresare economică pentru această zonă.

Dumitru Costin a anunţat, în 16 iunie, că demisionează de la conducerea BNS, pentru că protestele de pe 15 iunie din faţa Palatului Parlamentului au fost un eşec, iar măsurile de austeritate nu au putut fi evitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici