- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dunărea, peste cotele istorice la Brăila, Galaţi şi Feteşti
Dunărea depăşeşte cotele istorice din 2006 la Brăila (cu 20 cm), Galaţi (cu 13 cm) şi Feteşti (cu 22 cm), în timp ce pe sectoarele aval Porţile de Fier nivelul este în creştere cu 2 - 3 centimetri pe zi, informează, luni, Administraţia Naţională "Apele Române".
Dunărea, peste cotele istorice la Brăila, Galaţi şi Feteşti (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)
La intrarea în ţară, luni, Dunărea este într-o uşoară scădere, cu un debit de 12230 mc/s, fiind în scădere, comparativ cu maximul atins de 13300 mc/s (al doilea debit maxim atins pe Dunăre în ultima perioadă).
Pe sectoarele aval Porţile de Fier, nivelele sunt într-o uşoară creştere, cu 2-3 cm/zi. Astfel, Dunărea se situează peste cotele de pericol la staţiile: Bechet cu un nivel de 735 cm (+ 35 cm), Corabia cu un nivel de 665 cm (+15 cm) şi este în uşoară creştere cu 2-3 cm în secţiunile: Turnu Măgurele cu un nivel de 691 cm (+ 41 cm), Feteşti cu un nivel de 742 cm (+ 32 cm), Cernavodă cu un nivel de 685 cm (+ 35 cm), Hârşva cu un nivel de 729 cm (+ 69 cm), Brăila, cu un nivel 709 de cm (+ 49 cm), Galaţi cu un nivel de 677 cm (+ 17 cm), Isaccea cu un nivel 534 de cm (+ 14), Grindu cu un nivel de 656 cm (+ 26 cm), şi peste cotele de inundaţie, la restul staţiilor hidrometrice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Dunarea depăşeşte cotele istorice din 2006 în trei secţiuni: Brăila cu 20 cm, Galaţi cu 13 cm şi Feteşti cu 22 cm.
Presiunea apei asupra digurilor se va menţine o lungă perioadă de timp, putând apărea evenimente neprevăzute, potrivit ANAR.
Dunărea a depăşit cu 63 de centimetri cota de inundaţie la Călăraşi
Apele Dunării au depăşit, luni dimineaţă, cu 63 de centimetri cota de inundaţie la Călăraşi, ajungând la un nivel de 683 de centimetri, inundaţiile afectând, până în prezent, 11.000 de hectare de pădure şi 3.237 de hectare de terenuri arabile şi izlaz din judeţ.
Apele Dunării au atins un nivel de 683 de centimetri la postul hidrometric Călăraşi, depăşind cu 63 de centimetri cota de inundaţii şi înregistrând un debit de 14.430 mc/s, iar la postul hidrometric Olteniţa cota de inundaţie, de 630 de centimetri, este depăşită cu 90 de centimetri, debitul fluviului fiind de 14.020 mc/s.
Conform sursei citate, prognoza hidrologică pentru următoarele 24 de ore pentru sectorul din judeţul Călăraşi indică o scădere a nivelurilor, respectiv debitelor, în amonte şi o creştere în aval.
Incintele îndiguite Greaca-Argeş-Chirnogi, Olteniţa-Surlari-Dorobanţu şi Borcea de sus cu sectoarele I şi IV se menţin în faza a doua de apărare împotriva inundaţiilor, iar incintele Boianu-Sticleanu, Călăraşi-Raul, Unirea-Jegălia-Gâldău şi Borcea de sus cu sectoarele II şi III sunt în faza a treia. Cele mai afectate de inundaţii sunt zonele Roseţi, cu 797,5 hectare de teren afectate de ape, Unirea - 754 de hectare şi Borcea, cu 640 de hectare.
Până în prezent, în judeţul Călăraşi au fost inundate din cauza creşterii cotelor apelor fluviului 11.000 de hectare de pădure riverane Dunării şi aproximativ 3.237 de hectare, din care 1.417 hectare izlaz şi 1.820 de hectare de teren arabil. De asemenea, au fost inundate 70 de curţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO