După 2 zile de caniculă, 4.320 solicitări la salvare, în judeţele cu cod galben

Peste 4.300 de persoane au solicitat ajutor la salvare în judeţele în care a fost lansată avertizarea de cod galben, din care 1.696 sunt din Bucureşti, în acest interval nefiind înregistrat niciun deces, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului După 2 zile de caniculă, 4.320 solicitări la salvare, în judeţele cu cod galben

După 2 zile de caniculă, 4.320 solicitări la salvare, în judeţele cu cod galben (Imagine: Mediafax Foto)

Luni şi marţi, au fost înregistrate 187 de cazuri de persoane căzute în stradă, din care 139 erau din Capitală.

Potrivit ministrului, în cele două zile nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de canciulă, conform definiţiei de caz aprobată în 2007.

"Organizarea de puncte de prim ajutor este obligatorie în cazul avertizării de cod portocaliu şi nu cod galben. Nu este nicio problemă dacă autorităţile locale au organizat marţi 436 de astfel de locuri, iar miercuri, 526", a mai spus ministrul.

Inspecţia Sanitară de Stat a efectuat 270 de acţiuni de control privind calitatea apei potabile şi a celei de îmbăiere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici