După ce au înfruntat nămeţii de pe trotuar, elevii nu au scăpat de zăpadă nici în curtea şcolii

Elevii s-au întors la şcoală, dar după ce au înfruntat nămeţii de pe trotuare, au fost nevoiţi să meargă şi printre mormanele de zăpadă strânse în curtea şcolilor, cu toate că directorilor li s-a cerut de către Inspectoratul Şcolar Bucureşti să asigure accesul în unitatea de învăţământ.

Urmărește
254 afișări
Imaginea articolului După ce au înfruntat nămeţii de pe trotuar, elevii nu au scăpat de zăpadă nici în curtea şcolii

Elevii nu au scăpat de zăpadă nici în curtea şcolii

După o vacanţă prelungită din cauza viscolului şi zăpezii, elevii s-au întors la şcoală. După ce au trecut însă prin nămeţii de pe străzi şi trotuare, au fost nevoiţi să fie atenţi şi în curtea şcolii pentru că s-au strâns grămezi de zăpadă şi s-a format gheaţă.

"La noi (n.r. în curtea şcolii) s-au făcut mormane de zăpadă şi gheaţă, dar putem să trecem dacă suntem atenţi. Asfaltul nu e chiar negru, dar e acceptabil. Am şi văzut un elev care a căzut. A alunecat pentru că avem o chestie la scări, o pantă. Şi scările sunt mereu ude şi se alunecă", a declarat un elev de la şcoala generală ''Nicolae Titulescu" din Capitală.

În condiţiile în care luni noapte a nins din nou, s-a depus un alt strat de zăpadă. Chiar dacă elevii par îngrijoraţi de mormanele din curtea şcolii, părinţii nu îşi pun prea multe probleme dacă elevii păţesc ceva.

"Copiilor le place zăpada, eu nu cred că iarna este o catrastrofă. Se pot întâmpla accidente oriunde. Curtea arată ca în fiecare iarnă", a spus un părinte.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti le-a cerut directorilor să ia toate măsurile necesare ca elevii să aibă acces, în siguranţă, în şcoală.

"Directorii au obligaţia să asigure accesul în unitatea de învăţământ în sensul de a degaja de zăpadă aleile importante, intrarea în unitate. Încă de la începutul vacanţei de iarnă, Inspectoratul a transmis o adresă directorilor unităţilor de învăţământ prin care am solicitat ca toate instalaţiile de încălzire, de alimentare cu apă, instalaţiile electrice la parametrii de normalitate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Marţi, au început cursurile de la ora 9.30, asta după ce a fost emis un nou cod de viscol şi zăpezi.

"E foarte bună pentru că am dormit şi eu mai mult", a spus o elevă.

"A fost foarte bine că ne-au dat acest răgaz al dimineţii, să evităm ambuteiajele. A fost bine venită această măsură", a mai declarat o mămică.

În ciuda deciziei primarului general Gabriela Firea, mulţi profesori au pus absenţe elevilor care nu au ajuns la cursuri de la ora 8.00.

"Lucru care înţeleg că nu s-a întămplat în cazul unor şcoli pentru că nu a fost dată o circulară internă. Deci este, până la urmă, responsabilitatea Inspectoratului să discute cu acei directori care nu au comunicat profesorilor faptul că s-a luat o decizie la nivelul Primăriei Generale, primăriilor de sectoare, Inspectoratului Şcolar General ca elevii să fie primiţi până la 9.30 dat fiind faptul că s-a circulat dificil în Capitală. Deci, cu siguranţă, din punctul meu de vedere, cred că aceste absenţe vor fi motivate", a decalarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Elevii vor putea veni şi miercuri cu o oră, o oră şi jumătate mai târziu la şcoală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici