- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.08.2021, 08:54)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
După o prăbuşire istorică în pandemie, emisiile de dioxid de carbon revin la cote periculoase
- Restricţiile pandemice din 2020 au provocat cea mai mare scădere a poluării cu dioxid de carbon de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent.
- Dar restricţiile s-au ridicat şi, odată cu creşterea activităţii economice, emisiile s-au reluat foarte repede până la sfârşitul anului.
Urmărește
324 afișări
După o prăbuşire istorică în pandemie, emisiile de dioxid de carbon revin la cote periculoase
În decembrie, emisiile la nivel mondial au fost cu 2% mai mari decât în aceeaşi lună din 2019, potrivit noilor date de la Agenţia Internaţională pentru Energie, relatează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.
Emisiile de energie au scăzut cu aproximativ 2 miliarde de tone metrice, sau 5,8% în 2020, faţă de anul precedent. O astfel de scufundare „este fără precedent în istoria omenirii – în linii mari, aceasta este echivalentul eliminării tuturor emisiilor Uniunii Europene din totalul global”, au scris autorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Atât SUA, cât şi UE au înregistrat scăderea emisiilor cu 10%, cele mai puternice reduceri concentrându-se în martie, aprilie şi mai. China a fost singura economie mare care a văzut creşterea emisiilor cu 0,8% anual. O mare parte din această creştere a venit spre sfârşitul anului. Emisiile Chinei au fost cu 7% mai mari în decembrie 2020 decât în decembrie 2019.
Categoria cu cea mai mare scădere a emisiilor de consum de energie a fost transportul, deoarece muncitorii au fost în carantină, iar afacerile au încetinit sau au încetat. Scăderea consumului de petrol a contribuit cu mai mult de jumătate din cifra totală, jumătate din aceasta provenind din traficul rutier şi alte 35% din avioanele de la sol.
Unele dintre marile avantaje se numără în rândul spaţiului regenerabil. Electricitatea generată din soare şi vânt a atins pentru prima dată un record de 20% din mixul de surse globale de energie, iar vehiculele electrice s-au vândut în număr record.
În timp ce lumea se luptă simultan să revină la normal şi să reducă permanent emisiile, AIE (Agenţia Internaţională pentru Energie) este îngrijorată pentru o explozie post-pandemică de CO2. Viteza cu care cererea de energie a revenit odată cu ridicarea restricţiilor „subliniază riscul ca emisiile de CO2 să crească semnificativ în acest an”, a scris AIE, potrivit sursei citate.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe