Durerile menstruale "debilitante" fac ca "una din trei" fete să lipsească de la şcoală

Un studiu recent realizat pe peste 3.000 de fete şi tinere din Marea Britanie a arătat că peste o treime (36%) dintre ele lipsesc de la şcoală din cauza durerilor menstruale.

Urmărește
178 afișări
Imaginea articolului Durerile menstruale "debilitante" fac ca "una din trei" fete să lipsească de la şcoală

Sondajul efectuat pe un eşantion de peste 3.000 de fete şi tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani - realizat de organizaţia caritabilă Wellbeing Of Women şi Censuswide - a dezvăluit măsura în care menstruaţia le cauzează probleme.

Aproximativ 43% au declarat că menstruaţia le împiedica să mănânce sau să doarmă, în timp ce 92% au spus că au avut sângerări atât de abundente încât au fost nevoite să-şi schimbe activităţile zilnice.

Zaynah Ahmed, una dintre respondente, a povestit că durerile menstruale severe au dus la absenţe regulate de la şcoală, iar până la vârsta de 16 ani, acestea o „paralizau”. În cele din urmă, Zaynah a fost diagnosticată atât cu adenomioză, cât şi cu endometrioză.

"Trebuie să facem din sănătatea menstruală o prioritate reală în întreaga societate", a declarat pentru Sky News Janet Lindsay, directorul executiv al organizaţiei caritabile Wellbeing of Women.

"Este foarte important pentru că trebuie să punem capăt ruşinii, stigmatizării şi tăcerii care înconjoară atât de multe aspecte ale sănătăţii femeilor, dar în special menstruaţia".

Experţii cer o mai bună educaţie, o campanie de sănătate publică privind sănătatea menstruală şi chestionarea de rutină a femeilor şi fetelor cu privire la menstruaţia lor atunci când sunt consultate pentru controale medicale.

„De prea multe ori, femeile şi fetele trăiesc cu simptome debilitante, aşteptând să primească sprijin sau tratament mult mai mult timp decât ar trebui", a declarat Ranee Thakar, preşedintele Colegiului Regal al Obstetricienilor şi Ginecologilor. "O <menstruaţie normală> este diferită pentru fiecare, dar ceea ce este important este că nu ar trebui să afecteze activităţile de zi cu zi, cum ar fi mersul la serviciu sau la şcoală".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici