- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (20.06.2013, 16:05)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duşa: 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16
Un număr de 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16 pe care România le va achiziţiona din Portugalia şi SUA, iar pentru ca aparatele să fie funcţionale în România e necesară modernizarea aeroporturilor de la Feteşti şi Câmpia Turzii, spune ministrul Mircea Duşa.
Urmărește
234 afișări
Duşa: 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Prezent vineri la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, unde a asistat la ceremonia de absolvire, ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat că zeci de specialişti din armata română vor fi pregătiţi pentru a opera cele 12 avioane militare F-16 care vor fi achiziţionate.
Ministrul Apărării a precizat că avioanele de luptă nu vor fi achiziţionate doar din Portugalia, ci şi din Statele Unite ale Americii, fiind vorba despre un acord între guvernele celor trei ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Este un obiectiv îndrăzneţ. După negocieri cu cei care deţineau avioane compatibile cu avioanele din NATO şi cu avionica din NATO, am ajuns la concluzia să achiziţionăm avioane din Portugalia şi SUA, pentru că toată lumea vorbeşte de Portugalia, dar acesta este un acord interguvernamental între România, guvernul portughez şi guvernul Statelor Unite", a spus Mircea Duşa.
El a precizat că pentru operarea celor 12 aeronave vor fi instruiţi 15 piloţi militari români şi 83 de tehnicieni, "începând cu ingineri, mecanici şi tot aparatul tehnic care deserveşte o astfel de escadrilă".
Potrivit lui Duşa, costurile pentru pregătirea piloţilor şi a tehnicienilor sunt incluse în preţul pe care România îl va plăti etapizat, până anul 2017, pentru cele 12 avioane militare vechi.
Duşa a mai spus că în acest preţ sunt incluse, de asemenea, modernizarea şi dotarea avioanelor, respectiv dotarea acestora cu motoare noi şi achiziţionarea de tehnică de ultimă generaţie şi muniţie.
Ministrul Apărării a mai spus că, pentru ca cele 12 avioane F-16 să fie operaţionale în România, va trebui modernizată infrastructura, respectiv cele două aeroporturi militare de la Feteşti şi de la Câmpia Turzii.
România va achiziţiona din SUA şi Portugalia 12 avioane vechi tip F-16, pentru care va plăti 628 de milioane de euro.
Potrivit ministrului Apărării, primele avioane vor fi livrate României începând cu anul 2015.
Proiectul de lege privind achiziţia avioanelor vechi de tip F-16 a fost aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului.
La finele anului trecut, premierul declara că avioanele multirol F-16 care urmează să fie achiziţionate de România sunt deja în serviciu, dar vor fi pregătite să reziste pe o durată de 20 ani, costul unor aparate noi depăşind posibilităţile financiare ale ţării.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe