- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (10.01.2014, 12:10)
- Adina Oşan , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duşa: Peste 90 de persoane vor pleca în Portugalia şi SUA pentru a se pregăti să opereze avioane F-16
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat, vineri, că peste 90 de persoane vor pleca, în vara acestui an, în Portugalia şi SUA, pentru pregătire în vederea operării avioanelor multirol F-16, care vor sosi în România în 2016.
Urmărește
408 afișări
Duşa: Peste 90 de persoane vor pleca în Portugalia şi SUA pentru a se pregăti să opereze avioane F-16 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Mircea Duşă a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o declaraţie de presă susţinută după ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina", că realizarea capabilităţii de aviaţie de vânătoare este mult mai complexă şi nu înseamnă numai livrarea de avioane, ci şi pregătirea personalului, a piloţilor, a personalului tehnic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
"Poliţia Aeriană se asigură cu avioane Mig 21 Lancer care îşi consumă resursa de zbor în 2017. De aceea, a fost imperios necesar ca anul trecut să demarăm programul de înzestrare a aviaţiei de vânătoare cu avioane care să poată realiza misiuni de poliţie aeriană. Primele avioane din programul de înzestrare cu avioane multirol vor sosi în România în 2016. Acestea se pot livra şi mai repede, însă realizarea capabilităţii de aviaţie de vânătoare este mult mai complexă şi nu înseamnă numai livrarea de avioane, ci şi pregătirea personalului, a piloţilor, a personalului tehnic. Peste 90 de oameni vor pleca începând din această vară la pregătire în Portugalia şi SUA pentru ca atunci când avem avioanele, să avem şi capacitatea umană de a le opera", a spus Duşa.
Potrivit acestuia, în acelaşi timp, trebuie operaţionalizată şi realizată compatibilizarea infrastructurii aeroporturilor militare româneşti cu infrastructura necesară care să permită operarea pe avioane F-16.
"În colaborare cu NATO am început anul trecut investiţia de modernizare a aeroportului de la Feteşti, care va fi operaţional în 2015", a subliniat Duşa, care a adăugat că România va cumpăra, în total, 12 avioane de vânătoare de tip F-16.
Ministrul Apărării Naţionale a menţionat că, la nivelul forţelor aeriene române, se desfăşoară mai multe programe de modernizare a dotării, fiind vorba de programul care va fi finalizat în acest an, de dotare cu avioane de transport cargo şi militare pe distanţe medii, programul "Spartan".
"În următoarele două săptămâni se va livra ultimul avion, astfel că, din punct de vedere al misiunilor de transport trupe şi cargo, avem asigurată capacitatea şi vom avea cele şapte avioane, plus avioanele Hercules pe care le avem în dotare, care fac faţă necesităţilor actuale ale armatei române", a mai spus Mircea Duşa.
MApN informa, în 11 octombrie, că Guvernul României şi cel al Portugaliei au semnat contractul de achiziţie în urma căruia 12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Forţelor Aeriene Portugheze, vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române.
Ministerul preciza că aeronavele vor fi modernizate, motoarele vor fi reparate capital şi va începe pregătirea, în Portugalia, a personalului român ce va opera avioanele F-16.
În luna iunie, Guvernul anunţa că a aprobat proiectul de lege privind achiziţia a 12 avioane vechi de tip F-16, pentru care se va plăti 628 milioane euro.
În septembrie 2012, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat proiectul de "realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană" în cadrul programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe