- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.04.2014, 12:27)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duşa: România efectuează zilnic, cu aeronavă AWACS a NATO, misiuni de supraveghere şi poliţie aeriană
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că România efectuează zilnic, cu o aeronavă AWACS a NATO, misiuni de supraveghere aeriană şi poliţie aeriană.
Urmărește
189 afișări
Duşa: România efectuează zilnic, cu aeronavă AWACS a NATO, misiuni de supraveghere şi poliţie aeriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Duşa a făcut această precizare fiind întrebat dacă recent au fost puse în alertă forţele aeriene pentru eventuale zboruri de recunoaştere efectuate de avioane ale armatei ruse în apropierea spaţiului său aerian.
"Am precizat de acum două săptămâni că, împreună cu NATO, cu acel avion AWACS, efectuăm zilnic misiuni de supraveghere aeriană şi poliţie aeriană", a spus ministrul.
El a refuzat să răspundă dacă au existat în ultimul timp astfel de zboruri recunoaştere efectuate de avioane ale armatei ruse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Bulgaria a pus în alertă forţele aeriene de aproximativ 30 de ori în ultimele două luni ca răspuns la creşterea numărului zborurilor de recunoaştere efectuate de avioane ale armatei ruse în apropierea spaţiului său aerian, a declarat marţi ministrul bulgar al Apărării, citat de Reuters.
Atât ţări din Occident, cât şi Moscova au efectuat o serie de manevre militare în contextul alipirii Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.
NATO a anunţat marţi că "ia în considerare toate opţiunile" şi studiază noi măsuri pentru a consolida prezenţa sa militară în estul Europei, în contextul în care Rusia nu a dat niciun semn în privinţa retragerii trupelor plasate de-a lungul graniţei cu Ucraina.
"Eu pot doar să presupun care ar fi scopul acestor zboruri", a declarat ministrul bulgar al Apărării, Anghel Naidenov. "Trebuie să fim foarte vigilenţi", a subliniat el.
MApN preciza, în data de 11 martie, că o aeronavă E-3A AWACS a NATO efectua un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele prestabilite, conform aprobării Consiliului Nord-Atlantic, zborul făcând parte dintr-un exerciţiu planificat executat periodic, în scopul antrenării forţelor şi mijloacelor de poliţie aeriană.
Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.
Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000 metri, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 kilometri pătraţi şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 kilometri şi la înălţimi medii, în limita a 520 kilometri, se mai arăta în comunicatul Statului Major al Forţelor Aeriene.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe