- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.11.2011, 18:48)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duţă: Fără personal medical, indiferent câţi bani sau echipamente am avea, nu putem oferi servicii
Fără personal medical, indiferent câţi bani sau echipamente am avea, nu putem oferi servicii de sănătate, a anunţat, marţi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, în deschiderea Forumului Român de Sănătate, organizat de CNAS şi agenţia MEDIAFAX.
Urmărește
144 afișări
Duţă: Fără personal medical, indiferent câţi bani sau echipamente am avea, nu putem oferi servicii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Aş vrea să subliniez că indiferent de statutul instuţiilor care vor gestiona banii contribuabililor publice sau private scopul lor va trebui să fie acelaşi, garantarea furnizării de servicii de sănătate, asigurarea unei calităţi optime a acestora şi gestionarea eficientă a resurselor. Când spun acest lucru mă refer, nu numai la cele financiare, şi de infrastructură şi echipamente dar şi, poate cel mai important aspect la cele umane. În plus, fără personal medical indiferent câţi bani sau echipamente am avea nu putem oferi servicii de sănătate", a susţinut preşedintele CNAS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Duţă a vorbit despre exodul medicilor şi despre deziluzia celor care rămân.
"Ne confruntam cu un exod fără precedent al medicilor români şi cu o deziluzie din ce în ce mai accentuată a celor care rămân, legată de resursele de care dispun, cât şi de statutul lor social. Cred că unele dintre elementele cele mai importante ale reformei trebuie să se axeze pe recunoaşterea corectă a calificării medicilor, a competenţelor dobândite şi atât de necesare societăţii, a poziţiei sociale şi a relaţiilor interactive cu polii puterii dar şi recompensare adecvată, materială şi nu numai a activităţii profesionale", a mai spus preşedintele CNAS, în dechiderea lucrărilor Forumului Român de Sănătate, organizat de CNAS şi agenţia de presă MEDIAFAX.
În opinia şefului CNAS, pentru a reforma sistemul, trebuie modificate încă alte două componente esenţiale: relaţia pacient-medic-asigurator şi relaţiile între profesioniştii din domeniul sanitar.
Potrivit preşedintelui CNAS, pacientul trebuie să devină un actor informat al îngrijirilor pe care le primeşte, capabil de o implicare activă în managementul patologiei sale, ceea ce include şi complianţa faţă de tratament, modificarea stilului de viaţă şi renunţarea la practicile dăunătoare sănătăţii. Acest lucru nu se poate însă realiza fără o corectă şi continuă informare a acestuia.
"Misiunea medicului nu se poate opri la prescierea unui tratament. Trebuie să includă şi promovarea sănătăţii, educaţia pentru sănătate şi urmărirea activă a respectării regimului terapeutic prescris. Asiguratorii trebuie să ofere informaţii clare, transparente şi pe inţelesul tuturor. Au obligaţia de a-i ajuta pe asiguraţi să ia o decizie informată să poată alege un pachet de servicii medicale, cât mai adaptat nevoilor lor", a continuat preşedintele CNAS.
Referitor la relaţiile dintre profesioniştii din domeniul sanitar, Duţă a spus că toate modelele de management modern ne demonstrează că fragmentarea îngrijirilor între diferite nivele de asistenţă medicală, respectiv primară, secundară, terţiară este depăşită.
"Cooperarea şi comunicarea între profesiniştii din domeniul sanitar şi cei din sectorul social şi medico-social reprezintă cheia succesului, în fapt unica soluţie etică pentru a oferi un tratament cât mai corect şi coordonat pacientului.Dacă ar fi să rezum credo-ul acestui forum aş menţiona doar trei cuvinte: transparenţă, colaborare şi reformă", a mai spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.
Lucrările Forumului Român de Sănătate, organizat de CNAS şi agenţia MEDIAFAX vor continua miercuri, începând cu ora 9.30.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe