"Existenţa continuă a unui cadru anticorupţie specializat şi eficient este vitală pentru România", precizează sursa citată.
Totodată, DNA şi-a menţinut bunul parcurs în ceea ce priveşte investigaţiile non-părtinitoare în cazuri de înaltă corupţie, mai observă autorii proiectului de raport.
Autorii proiectului de raport menţionează, de asemenea, în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, că procedura Parlamentului României de a cere iniţierea de investigaţii în cazul unor miniştri nu pare a fi "nici uniformă şi nici uşoară".
"Procedura Parlamentului român de a cere demararea de anchete în cazul foştilor miniştri nu pare nici uniformă şi nici uşoară. Începând de la data ultimului raport, Parlamentul a aprobat deschiderea investigaţiilor în patru cazuri, dar a refuzat să facă acelaşi lucru în alte două cazuri. Într-unul dintre aceste ultime două cazuri, parlamentarul vizat a demisionat şi a permis deschiderea anchetei, în timp ce în celălalt caz, Parlamentul a considerat inadmisibilă această posibilitate", precizează raportul.
În document se subliniază, de asemenea, că semnalele amestecate în legătură cu nivelul de angajament al Parlamentului faţă de eforturile autorităţilor de a continua lupta împotriva corupţiei la nivel înalt au, în mod inevitabil, un impact negativ asupra întregului sistem.
Raportul nu menţionează vreun nume de politician sau al vreunei alte personalităţi.