În urma verificărilor, s-a constatat că operatorul economic nu a respectat dispozițiile legale privind afişarea informațiilor caracteristice ale preparatelor alimentare.
„Mai precis, în meniul destinat consumatorilor nu erau indicate informaţiile necesare referitoare la alergenii prezenţi în produsele alimentare, fapt ce constituie o încălcare a reglementărilor în vigoare. În acest context, a fost aplicată o sancţiune sub formă de avertisment. De asemenea, au fost identificate deficienţe în procesul tehnologic desfăşurat la cantină, printre care utilizarea de echipamente deteriorate şi neigienizate, respectiv două agregate cu chedere deteriorate şi neigienizate. În plus, au fost constatate lipsuri în documentaţia tehnologică, respectiv graficele temperaturilor necompletate pentru două camere frigorifice destinate depozitării alimentelor. Alte deficienţe includeau cosuri de gunoi fără pedală ş̦i capac, precum şi materii prime fără elemente de identificare”, spune Cristian Popescu Piedone, preşedintele ANPC.
În urma constatării acestor deficienţe, comisarii ANPC au dispus remedierea tuturor neregulilor în termen de 15 zile calendaristice ş̦i au aplicat sancţiunea avertismentului. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a 2,3 kg de materii prime (condimente) în valoare de 67,5 lei, considerate neconforme cu standardele de siguranţă alimentară.