- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Echipe de salvatori ridică diguri de izolare în subteranul minei Uricani
Activitatea de extracţie de la EM Uricani, unde cinci mineri au murit, în 5 februarie, în urma unei explozii, va mai fi oprită o perioadă, comandamentul pentru lichidarea avariei începând, de miercuri, construirea unor diguri de izolare, acţiune ce va fi terminată abia săptămâna viitoare.
Mai multe echipe de salvatori au început, miercuri, construcţia digurilor de izolare în subteranul minei Uricani, activitatea urmând să dureze până săptămâna viitoare, astfel că exploatarea va mai fi întreruptă până la parcurgerea întregului program de lichidare a avariei.
Directorul Sănătate Securitate în Muncă din cadrul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Dacian Zamfir, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că s-a trecut la o nouă etapă a programului de lucru, respectiv la cea de construcţie a digurilor de izolare către locurile de muncă active sau inactive. La această lucrare participă cinci echipe de salvatori.
"Activitatea va mai fi întreruptă câteva zile bune pentru că acum lucrăm la ridicarea digurilor de izolare, 12 la număr. Până astăzi după-amiază (miercuri – n.r.) au fost ridicate trei diguri. Digurile vor fi închise simultan, urmând ca 24 de ore de la închiderea acestora să nu mai intre nimeni în mină. După cele 24 de ore salvatorii vor intra din nou în subteran şi prin intermediul tuburilor de control vor măsura concentraţia de gaze din spatele digurilor", a spus Dacian Zamfir.
Potrivit acestuia, iniţial se construiesc şase diguri, apoi încă şase.
Directorul SSM a afirmat că aceste lucrări reprezintă operaţiuni ce trebuie făcute în cazul în care în subteran au loc deflagraţii.
Dacă rezultatele măsurătorilor efectuate după construcţia tuturor celor 12 diguri de izolare vor permite, se va trece la următorii paşi ai programului de remediere a avariei.
În aceste condiţii, activitatea la EM Uricani va mai fi sistată câteva zile, perioadă în care cei aproximativ 800 de angajaţi ai minei vor fi plătiţi cu salariul de bază.
Cinci mineri au murit, în 5 februarie, în urma unei explozii care a avut loc la Mina Uricani din Valea Jiului, în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia. Ulterior, a mai avut loc o explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.
Medicii legişti din judeţul Hunedoara au stabilit că trei dintre mineri au murit pe loc în urma traumatismelor, iar ceilalţi doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
Procurorul Ioan Nicodim, care conduce ancheta privind explozia de la Mina Uricani, declara că au fost audiate peste o sută de persoane, însă cercetările sunt anevoioase deoarece a doua explozie a şters urmele care puteau fi analizate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Rusia foloseşte bombardiere transferate din Ucraina în 1999
-
CCR se reuneşte joi pentru a decide în privinţa cererilor de anulare a prezidenţialelor
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO