Intervenţia, numită de artrodeză a genunchiului, a fost făcută de o echipă de medici de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, condusă de conferenţiarul Mihai Roman.
„A fost o operaţie extrem de complexă, care a solicitat la maxim echipa chirurgicală. Am operat o femeie cu un context medical mai aparte, care a prezentat un defect osos important la nivelul genunchiului, după câteva intervenţii chirurgicale/traumatisme din trecut. Intervenţia, care a necesitat o pregătire preoperatorie foarte bună, atât medicală, cât şi administrativă, a decurs foarte bine. Ea reprezintă însă doar o primă etapă în vindecarea pacientei. Urmează o fază postoperatorie dificilă şi apoi o recuperare lungă care, sperăm noi, se va încheia cu un rezultat pozitiv pentru pacienta noastră“, a declarat Mihai Roman.
Potrivit acestuia, invervenţia realizată a necesitat şi un transplant osos, primul care s-a făcut la SCJU Sibiu, după o pauză de 10 ani.
„Grefele osoase pe care le-am utilizat provin din Banca de Os din cadrul Spitalului Colentina Bucureşti. In urma demersului pe care l-am făcut, acestea au sosit la Sibiu in preziua intervenţiei printr-un transport special”, a spus medicul ortoped.