Soluţii în educaţie. România a închis şcolile la grămadă, în timp ce ţări europene mai afectate de COVID-19 au găsit alternative

  • În Germania sunt închise toate barurile, dar şcolile au rămas deschise
  • În Italia, elevii cu vârste mici pot merge la şcoală
  • În Portugalia sunt aplicate restricţii severe doar în zonele cu rate ridicate ale infecţiilor
  • În Portugalia, şcolile au rămas deschise
Urmărește
2313 afișări
Imaginea articolului Soluţii în educaţie. România a închis şcolile la grămadă, în timp ce ţări europene mai afectate de COVID-19 au găsit alternative

Ştii cum au procedat alte ţări? Ai auzit ce măsuri au luat în loc să închidă şcolile? Majoritatea au impus restricţii mai multe de circulaţie şi au închis mai multe zone publice pentru a reduce grupurile sociale.

Să-ţi dau câteva exemple. În Franţa şi Germania şcolile au rămas deschise. La fel se întâmplă şi în Olanda sau Portugalia. Grecii au închis doar liceele şi colegiile. Au lăsat grădiniţele şi şcolile primare deschise. În Belgia, vacanţa de toamnă a fost extinsă cu două săptămâni, dar elevii urmează să
se întoarcă să înveţe în bănci. La noi, după cum ştii, toate unităţile de învăţământ au fost închise la grămadă. Fie ele de stat, sau private.
 
Elena Lotrean, expert în educaţie, te anunţă că pierderile de învăţare vor afecta pe termen lung elevii, mai grav decât epidemia de Covid-19. Lucru confirmat şi de studiul realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
„O să vedem în timp urmările dacă menţinem şcolile închise şi o să vedem nişte urmări destul de dezastroase. Uitându-ne la ţările din jur, ţările din lume de fapt, au închis şcolile acolo unde situaţia o cerea, unde existau focare, unde exista un număr mare de infectări. Avem nevoie de nişte decizii informate cred eu, eu nu am văzut în România studii care să spună că este o problemă foarte mare în această zonă”, spune Elena Lotrean. 
 
Marius Dincă locuieşte, împreună cu familia sa, de 6 ani în UK. Acum este student la o facultate de management în turism, dar din cauza pandemiei, face
cursuri doar online. În schimb, băieţelul lui de 6 ani, elev în ciclul primar, merge la şcoală, la fel ca înainte. Chiar dacă, de aproape o săptămână, Anglia este în lockdown.
 
„La şcoală, au împărţit clasele în bule. Nu au voie să interacţioneze cu copii din alte clase. Mâncarea o mănâncă în clasă, nu se duc în sala de mese. Când îi luăm pe copii avem un traseu bine stabilit”, povesteşte Marius Dincă, român stabilit în UK.
 
Şi în Italia, şcolile au rămas deschise. Acolo, se testează unde sunt focare. Aşa autorităţile ţin lucrurile sub control, te anunţă Mihaela Moroşan, educator la o şcoală din Milano.
 
„În momentul de faţă, Lombardia este zonă roşie, la nivelul şcolii nu s-a schimbat nimic. Activitatea noastră decurge în mod normal. Copiii vin la şcoală. Clasele între ele nu se întâlnesc, profesorii, educatorii sunt ditribuiţi la cât mai puţine clase”, explică ea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici