Educaţia sexuală reduce homofobia şi transfobia - studiu

Educaţia sexuală nu doar că poate reduce numărul sarcinilor nedorite la adolescente, a bolilor cu transmitere sexuală, dar şi a atitudinilor discriminatorii faţă de persoanele din comunitatea LGBTQIA+.

Urmărește
398 afișări
Imaginea articolului Educaţia sexuală reduce homofobia şi transfobia - studiu

Educaţia sexuală reduce homofobia şi transfobia - studiu

Un studiu controlat al unui program cuprinzător de educaţie sexuală cuprinzător - High School FLASH -  a evaluat nu doar impactul asupra comportamentelor sexuale ale elevilor şi a rezultatelor aferente, ci şi asupra convingerilor homofobe şi transfobe ale acestora. În mod specific, cercetătorii au evaluat High School FLASH în 20 de şcoli din două regiuni ale Statelor Unite. Constatările studiului legate de impactul curriculumului asupra convingerilor homofobe şi transfobe sunt descrise în revista Prevention Science.
 
Este cunoscut faptul că elevii şi elevele LGBTQ suportă adesea un limbaj homofob şi transfobic la şcoală, confruntându-se cu victimizarea şi discriminarea pe baza orientării lor sexuale şi/sau a identităţii de gen. Aceşti elevi se pot confrunta atât cu consecinţe academice negative (de exemplu, note mai mici, absenteism, deconectare de la comunităţile şcolare), cât şi cu consecinţe asupra sănătăţii mintale, inclusiv depresie, anxietate şi scăderea stimei de sine.
 
Prin urmare, şcolile au un rol esenţial în combaterea discriminării şi a violenţei transfobice pentru elevii LGBTQ şi în îmbunătăţirea situaţiei lor academice, a sănătăţii şi a bunăstării acestora. Pe lângă politicile anti-bullying, şcolile pot contribui la crearea unor medii sigure şi de afirmare pentru toţi prin oferirea unor programe şcolare incluzive. Cercetările au arătat că elevii LGBTQ care au beneficiat de programe şcolare incluzive privind sănătatea sexuală au înregistrat niveluri mai scăzute de victimizare, sentimente sporite de siguranţă la şcoală, mai puţine absenţe şcolare legate de siguranţă, performanţe academice mai bune şi sentimente pozitive cu colegii.
 
În cadrul studiului, 20 de şcoli extrase din şapte districte din două regiuni din SUA au fost repartizate aleatoriu. Un total de 1.597 de elevi din clasele a 9-a şi a 10-a au participat la sondajul de bază. Elevii au completat sondaje de urmărire la trei şi 12 luni după perioada de instruire.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici