Educaţie roz. Oficialii din Ungaria avertizează că educaţia devine "prea feminină” şi ameninţă sănătatea mintală a băieţilor

  • Oficialii din Ungaria avertizează că educaţia devine "prea feminină”.
  • Auditorii îşi exprimă temerile că "educaţia roz" ameninţă sănătatea mintală a băieţilor şi economia ţării.
Urmărește
1733 afișări
Imaginea articolului Educaţie roz. Oficialii din Ungaria avertizează că educaţia devine "prea feminină” şi ameninţă sănătatea mintală a băieţilor

Biroul de audit de stat din Ungaria a publicat un raport privind riscurile unui sistem educaţional "prea feminin", care ar putea afecta dezvoltarea băieţilor şi ar putea crea probleme demografice, notează The Guardian.

Raportul a fost publicat luna trecută, dar nu a atras atenţia publicului până când nu a fost publicat joi un articol de ziar.

"Fenomenul numit <educaţie roz> are numeroase consecinţe economice şi sociale", se arată în raportul întocmit de organismul de stat, care este considerat apropiat de premierul naţionalist Viktor Orbán.

La fel ca în multe ţări, meseria de profesor în Ungaria este dominată de femei, care reprezintă 82% din cadrele didactice din ţară.

"Dacă educaţia favorizează caracteristicile feminine", cum ar fi "maturitatea emoţională şi socială" şi "provoacă o suprareprezentare a femeilor în universităţi, egalitatea (dintre sexe) va fi slăbită considerabil", arată raportul.

Raportul avertizează că, dacă băieţii, care sunt mai înclinaţi să fie întreprinzători şi să îşi asume riscuri, nu sunt lăsaţi să se dezvolte nestingheriţi, ei vor fi expuşi riscului de a avea "probleme mentale şi comportamentale".

Biroul de audit spune că "educaţia roz" ar putea cauza "probleme demografice", deoarece femeile educate nu şi-ar putea găsi soţi cu un nivel de educaţie similar, "ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilităţii".

În replică, deputatul opoziţiei maghiare Endre Toth a declarat pe Facebook că discuţia despre calităţile masculine şi feminine este o "absurditate ştiinţifică totală".

"Este timpul să vă scoateţi ochelarii din secolul trecut", a adăugat el.

Orbán a promovat o "revoluţie conservatoare" de când a revenit la putere în 2010, încurajând nativismul şi denigrând imigranţii. De asemenea, el a apărat o lege controversată care interzice conţinutul LGBTQ pentru minori.

În 2019, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a remarcat "regresul în ceea ce priveşte drepturile femeilor şi egalitatea de gen în Ungaria" în urma unei vizite.

În timp ce Ungaria a ales-o recent pe Katalin Novák ca prima sa femeie preşedinte, are doar o singură femeie care ocupă funcţia de ministru, ceea ce o plasează pe penultimul loc în UE în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în guvern.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici