- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.01.2025, 16:20)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Efectele dezastrului din Marea Neagră. Probe de apă colectate de Apele Române după accidentului din Strâmtoarea Kerci
Apele Române prin Apele Romane Dobrogea-Litoral transmite că monitorizează efectele accidentului din Strâmtoarea Kerci asupra Mării Negre.
Urmărește
893 afișări
Sursa foto: Facebook
Administraţia Naţională „Apele Române” desfăşoară prima campanie de monitorizare a Mării Negre din acest an, care se va desfăşura pe parcursul a patru-cinci zile. Campania face parte dintr-un program amplu, desfăşurat de patru ori pe an, pentru a asigura o monitorizare constantă a calităţii apei din Marea Neagră.
„În contextul dezastrului ecologic din Strâmtoarea Kerci, care a avut loc în decembrie 2024, monitorizarea are loc în 15 secţiuni transversale, precum şi în 27 de puncte de prelevare la diverse adâncimi dintre care 18 sunt situate la adâncimi mai mari de 5 metri. Secţiunile de monitorizare stabilite de specialişti noştri de la Apele Române din Constanţa şi Tulcea sunt: corpurile de apă costiere: de la linia ţărmului până la o milă marină între Periboina şi Vama Veche; corpul de apă tranzitoriu marin: Chilia – Periboina; apele teritoriale: până la 12 mile marine. Cea mai nordică secţiune este Golful Musura – Bara Sulina, iar cea mai sudică secţiune: Vama Veche”, potrivit unui comunicat postat de Apele Române pe pagina de Facebook.
Probele sunt colectate cu Nava Marina I aparţinând Apelor Române Dobrogea-Litoral (ABADL), iar analiza este realizată conform standardelor internaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a participat, marţi, la acţiunea de prelevare a probelor, fiind însoţit de Sorin Lucaci, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) şi Stelică Hagi, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL).
„M-am bucurat să îi pot însoţi pe colegii de la (Apele Române) ABA Dobrogea-Litoral în prima campanie de monitorizare (...) Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii specialişti (de la Apele Române) - evaluând modelarii matematice pe care aceştia le-au făcut (...) riscul ca unda de poluare să ajungă şi pe litoralul românesc este extrem de mic. (...) Pentru că există totuşi un risc, chiar dacă este extrem de mic, am solicitat (...) determinarea hidrocarburilor (...) tocmai pentru a avea semnale timpurii , pentru a ne ajuta să luăm anumite decizii dacă situaţia o va impune,” a subliniat ministrul.
Această campanie de monitorizare, desfăşurată de patru ori pe an, contribuie la protejarea ecosistemului marin şi oferă date esenţiale pentru prevenirea unor eventuale situaţii de urgenţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump