- Home
- Social
- (22.08.2024, 10:39)
- Diana Nunut
Efectele încălzirii globale: Decesele cauzate de căldură în Europa s-ar putea tripla până la sfârşitul secolului
- Decesele cauzate de căldură în Europa s-ar putea tripla până la sfârşitul secolului, se arată într-un nou studiu.
- Numărul deceselor creşte disproporţionat în ţările din sudul Europei, precum Italia, Grecia şi Spania.
Urmărește
210 afișări
Efectele încălzirii globale: Decesele cauzate de căldură în Europa s-ar putea tripla până la sfârşitul secolului
În prezent, frigul ucide mai mulţi oameni decât căldura în Europa, iar unii au susţinut că schimbările climatice vor aduce beneficii societăţii prin reducerea acestor decese. Cu toate acestea, un studiu publicat în revista Lancet Public Health a concluzionat că în cazul în care încălzirea globală va continua pe o pantă ascendentă, creşterea numărului de decese cauzate de căldură va depăşi cu mult scăderea celor cauzate de frig, scrie The Guardian.
Ţările din sudul Europei, cele mai mari victime
Cercetătorii au constatat că temperaturile foarte ridicate ar ucide mai mulţi oameni în toate părţile Europei, dar că povara cea mai grea ar cădea asupra ţărilor din sudul Europei, cum ar fi Spania, Italia şi Grecia, precum şi asupra unor părţi din Franţa.
Aceştia au estimat că numărul deceselor cauzate de căldură ar creşte cu 13,5% în cazul în care planeta s-ar încălzi cu 3°C, cauzând peste 55 de mii de decese suplimentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
De asemenea, decesele cauzate de vremea caldă ar putea ucide 129 000 de persoane pe an dacă temperaturile vor creşte cu 3°C peste nivelurile preindustriale.
În prezent, numărul deceselor cauzate de temperaturile sufocante este de 44 de mii în Europa.
Triplarea prevăzută a deceselor directe cauzate de căldură în Europa „nu reprezintă nici măcar imaginea completă”, a declarat Madeleine Thomson, şefa departamentului de impact şi adaptare la schimbările climatice din cadrul organizaţiei caritabile de cercetare în domeniul sănătăţii Wellcome, potrivit The Guardian.
Recorduri de caniculă în acest an
În decursul anului 2024, mai multe recorduri de temperaturi ridicate au fost raportate în fiecare lună. Luna iunie a acestui an a fost desemnată cea mai caldă din istoria măsurătorilor, în timp ce anul 2023 a stabilit un record de căldură globală.
Potrivit The Guardian, cercetarea a inclus şi alte aspecte pe care temperaturile ridicate le provoacă la nivel global, pe lângă decesele umane. Agricultura, fenomenele meteo extreme, dar şi economia sunt afectate de valurile de căldură din ce în ce mai frecvente.
Echipa de cercetători a concluzionat că rezultatele sugerează că schimbările climatice ar putea reprezenta „provocări fără precedent” pentru sistemele de sănătate publică şi că sunt necesare investiţii în unităţile spitaliceşti pe măsură ce populaţia îmbătrânită devine şi cea mai vulnerabilă în faţa temperaturilor mari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump