- Home
- Social
- BISTRIŢA, (03.02.2014, 14:37)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EFECTELE NOULUI COD PENAL: Situaţia deţinuţilor eliberaţi şi transferaţi
Aproximativ 400 de deţinuţi ar putea beneficia de legea mai favorabilă, odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri, la 1 februarie, după ce comisiile mixte au analizat aproape 31.000 de dosare ale persoanelor private de libertate, anunţa, vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Urmărește
8921 afișări
EFECTELE NOULUI COD PENAL: Situaţia deţinuţilor eliberaţi şi transferaţi (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
Un număr de 122 de deţinuţi au fost puşi în libertate sâmbătă, 1 februarie, ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legale din noul Cod penal şi noul Cod de procedură penală, informa Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
De asemenea, pentru 176 de deţinuţi, a fost înlocuită pedeapsa închisorii cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, mai preciza sursa citată.
Primul beneficiar al aplicării legii mai favorabile în cazul deţinuţilor din Capitală a fost un minor, care urma să fie transferat într-un centru educativ, în urma unei decizii luate de Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
SITUAŢIA ÎN ŢARĂ:
Zece deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa au scăpat de închisoare
Zece deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa condamnaţi pentru fapte precum înşelăciune, omor deosebit de grav, viol şi infracţiuni la Codul Rutier au scăpat de închisoare urmare a noilor Coduri, însă doar trei sunt puşi în libertate, ceilalţi fiind trimişi la reeducare în centre de detenţie.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la această instanţă au ajuns trei cereri de eliberare formulate de deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa, care au fost judecate în prima zi a lunii februarie, odată cu intrarea în vigoare a noilor Coduri.
Magistraţii au luat act de propunerea Comisiei de evaluare din Penitenciarul Bistriţa constituită în vederea aplicării legii penale mai favorabile în cazul persoanelor aflate în executarea pedepselor şi măsurilor educative privative de libertate şi au dat trei sentinţe favorabile acestora.
Este vorba despre eliberarea unui bărbat condamnat pentru înşelăciune şi de internarea în centre de detenţie a doi tineri care, la data săvârşirii faptelor, erau minori, unul fiind condamnat pentru omor deosebit de grav şi altul pentru viol.
"Instanţa a decis eliberarea de îndată a unui bărbat condamnat la 13 ani de închisoare pentru înşelăciune. Potrivit noilor prevederi, pedeapsa pentru fapta sa este între şase luni şi trei ani de închisoare, iar inculpatul săvârşise din ea şapte ani de detenţie. De asemenea, instanţa a mai luat în discuţie şi cazurile a două persoane care, la data săvârşirii faptelor, erau minori. Este vorba de un inculpat condamnat de Tribunalul Târgu Mureş la 12 ani şi jumătate de pedeapsă cu închisoare pentru mai multe fapte, printre care şi omor deosebit de grav, şi de un altul care a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru viol. În ambele cazuri, instanţa a decis măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată egală cu pedeapsa cu închisoarea", a spus Ceuca.
Potrivit sursei citate, Tribunalul Bistriţa-Năsăud nu are pe rol alte cereri de eliberare.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş, a declarat, la rândul său, că şi Judecătoria Bistriţa a dat două sentinţe favorabile deţinuţilor, aceştia fiind, la rândul lor, eliberaţi.
De asemenea, potrivit sursei citate, tot Judecătoria Bistriţa a dispus înlocuirea pedepsei închisorii cu măsura internării într-un centru de detenţie în alte cinci cazuri.
Potrivit Biroului de presă al Judecătoriei Bistriţa, este vorba de persoane care au primit pedepse mai mici pentru încălcarea Codului Rutier.
Trei persoane, puse în libertate la Constanţa de la intrarea în vigoare a noului Cod penal
Trei persoane au fost puse în libertate în judeţul Constanţa, din 1 februarie, când a intrat în vigoare noul Cod penal, în urma unor decizii ale instanţelor, iar reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă spun că în unitatea de detenţie sunt circa 1.500 de deţinuţi ale căror dosare sunt reevaluate.
Pe rolul Tribunalului Constanţa s-au aflat, sâmbătă, 15 dosare pentru rejudecarea cauzelor, magistraţii hotărând punerea în libertate într-un singur caz, al unui bărbat care fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru înşelăciune. Instanţa a decis reducerea pedepsei la trei ani, iar pentru că bărbatul ispăşise deja patru ani de închisoare, acesta a fost pus în libertate.
De asemenea, judecătorii Tribunalului Constanţa au mai decis internarea a cinci minori în centre de detenţie, pentru reeducare, iar pentru şase deţinuţi au fost reduse pedepsele. Pentru alţi trei deţinuţi, magistraţii au respins cererile de rejudecare a dosarelor.
De asemenea, şi la Judecăria Medgidia au fost analizate câteva zeci de dosare, iar două persoane au fost puse în libertate. Unul dintre deţinuţi fusese condamnat la doi ani de închisoare, din care executase un an, iar al doilea a fost eliberat după ce ispăşise trei ani de închisoare pentru furt calificat.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că în total în unitatea de detenţie se află aproximativ 1.500 de persoane private de libertate care aveau condamnări definitive şi ale căror dosare au fost analizate începând din luna noiembrie de către o comisie formată dintr-un judecător, un procuror şi un angajat al instituţiei.
"Sesizările comisiei de evaluare a dosarelor de penitenciar vor fi trimise către instanţe, la Tribunalul Constanţa, respectiv Judecătoria Medgdia, iar instanţa de judecată va decide în fiecare caz în parte - punere în liberate, modificare a pedepsei sau înlocuirea cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, în cazul minorilor, sau chiar respingerea solicitării", a precizat Gabi Botezan.
La rândul lor, reprezentanţii comisiei de evaluare spun că, în total, vor fi trimise în instanţe aproximativ 300 de solicitări, în jur de 200 către Judecătoria Medgidia, iar restul la Tribunalul Constanţa.
"Iniţial, au fost trimise spre soluţionare aproximativ 50 de dosare, în regim de urgenţă, care s-au judecat chiar pe 1 februarie. De acum înainte vor fi trimise către Judecătoria Medgidia şi Tribunalul Constanţa, circa 20-30 de dosare pe zi, până la epuizarea lor”, au precizat sursele citate.
De asemenea, membrii comisiei spun că mai au de evaluat şi dosarele persoanelor care au fost condamnate în ultimele zile ale lunii ianuarie şi care sunt încarcerate atât la Penitenciarul Poarta Albă, cât şi în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa, temenul de finalizare fiind 28 februarie.
Trei deţinuţi au fost eliberaţi din Penitenciarul Vaslui. Ar putea urma şi alţii
Trei deţinuţi din cei o mie încarceraţi în Penitenciarul Vaslui au fost eliberaţi după intrarea în vigoare a noilor Coduri, în timp ce pentru alţi 160 au fost reduse pedepsele, iar dacă deciziile instanţelor vor rămâne definitive, o parte dintre aceştia ar putea beneficia de eliberări condiţionate.
Trei deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui au fost puşi în libertate ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legale din noul Cod penal şi noul Cod de procedură penală, constatându-se că, prin aplicarea legii mai favorabile, şi-au ispăşit integral pedepsele.
Potrivit unor surse oficiale, este vorba despre un bărbat din Olt care, în aprilie 2010, a fost condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru înşelăciune, de un bărbat din Huşi condamnat, în noiembrie 2012, la doi ani şi patru luni de închisoare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei şi de un bârlădean care avea de ispăşit o pedeapsă de cinci ani de detenţie pentru furt, fiind încarcerat în martie 2010.
De asemenea, conform surselor citate, pentru alţi 160 de deţinuţi din cei 987 de la Penitenciarul Vaslui care, în ultima lună, au intrat în analiza a trei comisii formate din procurori şi judecători pentru aplicarea noilor Coduri au fost reduse pedepsele. Sentinţele date însă de Judecătoria Vaslui sau de Tribunal nu sunt definitive, acestea putând fi atacate cu recurs de către procurori.
Pentru deţinuţii în cazul cărora sentinţele instanţelor vor rămâne definitive vor fi emise noi mandate de executare a pedepselor în baza cărora, ulterior, comisia de eliberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Vaslui va analiza fiecare caz pentru a se constata dacă îndeplineşte condiţiile de eliberare condiţionată.
În Penitenciarul Vaslui sunt încarcerate în prezent peste o mie de deţinuţi, aproximativ 70 la sută fiind condamnaţi pentru furturi şi tâlhării. Mulţi dintre aceştia nu au beneficiat însă de reducerea pedepselor, după intrarea în vigoare a noilor Coduri, în condiţiile în care fie sunt recidivişti fie au de ispăşit mai multe pedepse cumulate.
Iaşi: 13 deţinuţi, transferaţi în centre de reeducare, altor 14 li s-a redus pedeapsa
Un număr de 13 deţinuţi de la Penitenciarul Iaşi, între care şi tineri condamnaţi pentru omor, vor executa restul pedepselor în centrul de reeducare din Târgu Ocna, iar 14 vor beneficia de reducerea sentinţelor, reprezentanţii instanţelor aşteptându-se ca numărul cererilor de eliberare să crească.
Potrivit datelor puse la dispoziţia MEDIAFAX de către Penitenciarul Iaşi, au existat 27 de modificări ale sentinţelor, în cazul a 13 deţinuţi dispunându-se executarea pedepselor într-un centru de detenţie.
"Cele două comisii care au fost la nivelul unităţii noastre pentru analizarea dosarelor le-au înaintat la instanţă, după care s-a dispus pentru 13 deţinuţi înlocuirea pedepsei cu măsura educativă de internare într-un centru de detenţie, iar pentru 14 s-a redus cuantumul pedepsei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi.
De sâmbătă, 1 februarie, când au intrat în vigoare noile Coduri, instanţele din Iaşi au avut o perioadă încărcată. Astfel, la Judecătoria Iaşi, în 1 februarie, erau depuse 43 de cereri pentru reevaluarea sentinţelor, toate înaintate de către comisii ale penitenciarului.
Reprezentanţii instituţiei se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească începând de luni, în condiţiile în care deţinuţii pot depune singuri cereri.
"Au existat două tipuri de contestaţii. Cele făcute de către comisiile din penitenciar şi înregistrate la noi înainte de intrarea în vigoare a codurilor şi în care se aprecia, eventual, dacă s-ar putea discuta despre punerea în libertate şi mai sunt contestaţii care de abia acum vor intra în instanţă şi trebuie să vină de la aceste comisii. Însă în afară de acestea vor fi şi cererile făcute de deţinuţi, iar acolo nu poţi estima câte vor fi. Ce am soluţionat eu personal au fost cereri în care condamnaţii au fost în minorat şi am înlocuit pedeapsa închisorii cu măsuri educative privative de libertatea. În aceasta au constat şi majoritarea deciziilor date", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, judecătorul Florin Colipcă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.
Din cele 43 de dosare analizate la Judecătoria Iaşi, au fost soluţionate 34, iar dintre acestea doar 19 au fost admise. Florin Colipcă a precizat că niciun deţinut nu a fost pus în libertate.
La Tribunalul Iaşi au fost depuse 22 de cereri de modificare a pedepselor, însă doar o parte dintre acestea au fost soluţionate.
"Au fost 11 complete, fiecare cu câte două dosare, 22 de dosare înregistrate separat. Nu au fost soluţionate toate, iar dintre cele care au fost soluţionate au fost şi admise, dar şi respinse. În cazul în care s-a admis s-a procedat fie la reducerea sentinţei fie la înlocuirea cu măsura de transfer într-un centru de reeducare. Trebuie specificat însă că nu au existat reduceri semnificative ale pedepsei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Camelia Toderică, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi.
Magistraţii Tribunalului Iaşi mai au de analizat patru dosare a căror soluţionare a fost însă amânată până în 7 februarie, iar conform Cameliei Toderică, acestea nu se pot soluţiona cu punere în libertate.
Pe lângă cazul ucigaşului Larisei Chelaru, la Iaşi, mai există cel puţin două situaţii în care deţinuţi condamnaţi pentru omor urmează să fie transferaţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi la un centru de reeducare din Târgu Ocna, întrucât la momentul comiterii crimei erau minori. Un astfel de caz este cel al lui Sorin Bostan, condamnat la opt ani de închisoare în 2009, după ce, cu un an înainte, pe când avea 17 ani, şi-a ucis vecinul de 20 de ani, într-un cămin al primăriei, pentru că acesta i-ar fi reproşat că face prea multă gălăgie pe hol. Tânărul a fugit atunci de la locul faptei, dar a fost găsit de autorităţi la rudele sale din Iaşi.
Un alt caz este cel al tânărului Georgian Munteanu, care, în 2010, a omorât, împreună cu un prieten, un bătrân din Zorleni, judeţul Vaslui, pentru a-i fura pensia. Văzând că bătrânul, pe care l-au legat şi bătut, nu mai respiră, tinerii s-au speriat şi au fugit doar cu 350 de lei pe care i-au găsit în casa victimei. Munteanu a încercat să scape fugind la Galaţi, apoi la Constanţa, unde a fost însă găsit. Georgian Munteanu a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare, iar acum îşi va petrece restul sentinţei într-un centru de reeducare din Târgu Ocna. Prietenul său, care l-a ajutat în comiterea crimei, ar putea beneficia şi el de aceeaşi soluţie de la instanţă.
La Curtea de Apel Iaşi, până duminică, nu ajunsese nicio cerere de reevaluare a pedepselor.
Sâmbătă, la intrarea în vigoare a noilor Coduri, Tribunalul Iaşi a dispus ca pedeapsa ucigaşului fetiţiei Larisa Chelaru, condamnat la 20 de ani de închisoare, să fie înlocuită cu 15 ani de internare într-un centru de detenţie.
Şapte deţinuţi cu condamnări pentru înşelăciune sau tentativă de omor, puşi în libertate în Gorj
Şapte persoane încarcerate în Penitenciarul Târgu Jiu, care aveau condamnări definitive pentru înşelăciune, tentativă de omor, distrugere, violare de domiciliu sau furt calificat, au fost puse în libertate după intrarea în vigoare a noilor Coduri penale.
"Toate cele şapte persoane au fost puse în libertate în baza sentinţelor instanţelor de judecată. Nimeni nu a fost lăsat liber fără o astfel de hotărâre", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu, Sendile Nistor.
Conform portalului instanţelor de judecată, sâmbătă, în 1 februarie, prima cerere depusă de un deţinut pentru aplicarea legii mai favorabile a fost respinsă de Tribunalul Gorj.
Următoarea cerere depusă la Tribunalul Gorj a fost cea a lui Ştefan Augustin Motea Zaharia, condamnat la închisoare cu executare în mai multe dosare în care a fost judecat pentru înşelăciune cu prejudicii de milioane de lei, el având de executat, în urma contopirii, o pedeapsă de 10 ani. Instanţa i-a admis cererea şi, ca urmare, bărbatul a primit o sentinţă care a permis eliberarea sa, pedepsele anterioare fiind contopite într-una de cinci ani, care a fost executată, după cum au constatat magistraţii.
Un alt deţinut care a solicitat Tribunalului Gorj punerea sa în libertate a fost Mihai Statie, condamnat la închisoare pentru mai multe fapte de înşelăciune. Acesta a avut condamnări dispuse de-a lungul anilor de Judecătoria Oradea, Tribunalul Harghita, Judecătoria Ploieşti şi Tribunalul Vâlcea, el având de executat, în total, o pedeapsă de 13 ani. Magistraţii au dispus, însă, în baza noilor prevederi legale, ca pedeapsa maximă în cazul acestuia să fie de maxim 8 ani, bărbatul fiind lăsat în libertate întrucât a executat o mare parte din pedeapsă.
Un alt deţinut care a fost eliberat, în baza unei decizii a Tribunalului Gorj, este Costel Mitală, condamnat pentru furt calificat, tentativă de omor, distrugere şi violare de domiciliu. Judecătoria Craiova şi Judecătoria Caracal îl condamnaseră la diverse pedepse, contopite de către Tribunalul Gorj, în urmă cu un an, la 6 ani de închisoare.
Timiş: Cerere de reducere a pedepsei unui bărbat condamnat la 12 ani de închisoare pentru terorism
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Cristian Pup, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la instanţă a fost depusă, luni, o cerere din partea comisiei Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Arad, pentru reducerea pedepsei lui Florin Lesch, condamnat în 2007 la 12 ani de închisoare pentru acte de terorism.
"Comisia Penitenciarului Arad a făcut cererea din oficiu, în baza noilor prevederi legale. Curtea de Apel Timişoara se va pronunţa în acest caz lunea viitoare”, a spus Cristian Pup.
Potrivit sursei citate, aceasta este singura cerere depusă la Curtea de Apel Timişoara, ca urmare a punerii în aplicare a noilor Coduri penale.
În noiembrie 2007, Florin Lesch a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru terorism, fiind încarcerat în Penitenciarul din Arad.
Florin Lesch fusese reţinut în trafic, la sfârşitul lunii iunie 2006, în zona localităţii Buziaş, de lucrători ai SRI şi procurori DIICOT Timişoara. În maşina lui Lesch anchetatorii au găsit două butelii de aragaz pline, pe care acesta ar fi intenţionat să le arunce în aer în centrul Timişoarei.
Potrivit procurorilor, Lesch urma să detoneze buteliile de gaz cu ajutorul unui aprinzător de aragaz conectat artizanal la un telefon mobil.
Surse din rândul anchetatorilor spuneau că acesta era monitorizat de către SRI încă din anul 2004. Florin Lesch era convertit la islamism, iar în mai multe postări pe Internet a folosit pseudonimul Aznan Hassan Abger. În mai multe postări pe Internet, Lesch se declara dispus să se sacrifice într-un atentat terorist.
La instanţele din Timişoara au fost depuse în total 80 de cereri de eliberare de către persoanele private de libertate de la penitenciarul din municipiu, ca urmare a punerii în aplicare a noilor Coduri, iar până luni opt persoane au fost eliberate din închisoare.
Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Timişoara, Maria Rodica Aman, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la această instanţă au fost depuse 55 cereri de eliberare, din care nouă au fost deja soluţionate, un singur deţinut fiind eliberat de această instanţă.
La Tribunalul Timiş au fost depuse 24 de sesizări, din care 14 au fost soluţionate, potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instanţe, Lavinia Biniş.
Conform Laviniei Biniş, şapte persoane au fost eliberate.
Cinci deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Bacău. Alţi 76 ar putea fi puşi în libertate la Târgu Ocna
Cinci deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Bacău şi unul din Penitenciarul Spital Târgu Ocna au fost eliberaţi după intrarea în vigoare a noilor Coduri penale, reprezentanţii unităţii de la Târgu Ocna spunând că alte 76 de persoane ar putea fi eliberate.
Astfel, patru deţinuţi din cei aproximativ 860 încarceraţi la Penitenciarul Bacău au beneficiat, într-o primă fază, de prevederile noilor Coduri penale şi au fost eliberaţi în ultimele trei zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Comisiile formate din procurori şi judecători au analizat dosarele persoanelor încarcerate şi, după aplicarea legii mai favorabile, au constatat că cinci persoane şi-au executat pedeapsa integral. Pe lângă cele patru persoane deja eliberate, o alta va fi pusă în libertate în cursul acestei săptămâni, conform reprezentanţilor Penitenciarului Bacău.
Un alt deţinut, de această dată de la Penitenciarul Spital Târgu Ocna, a fost eliberat de la intrarea în vigoare a noilor Coduri.
"Mai există un tânăr căruia i s-a transformat pedeapsa în internare într-un centru de detenţie. De asemenea, alte 76 de persoane ar putea fi eliberate condiţionat după rămânerea definitivă a noilor pedepse, prin aplicarea prevederilor noilor Coduri penale", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Târgu Ocna, Gabriel Vraciu.
În prezent, în Penitenciarului Spital Târgu Ocna sunt încarcerate 142 de persoane care sunt condamnate şi au nevoie de îngrijirii medicale în sistemul penitenciar.
Tânăr condamnat la 9 ani de închisoare după ce a ucis o fată de 16 ani, mutat în centru de detenţie
Un tânăr din Hunedoara care în 2008, la vârsta de 16 ani, şi-a ucis fosta iubită, din gelozie, şi a fost condamnat la nouă ani de închisoare beneficiază de legea mai favorabilă aplicabilă odată cu intrarea în vigoare a noilor Coduri penale, fiind transferat din penitenciar într-un centru de detenţie.
Preşedintele Tribunalului Hunedoara, judecătorul Mihaela Timişan, a declarat, luni, că instanţa a admis sesizarea comisiei de evaluare din Penitenciarul Bârcea Mare, privind aplicarea legii mai favorabile în cazul tânărului care şi-a ucis iubita.
"Instanţa a admis sesizarea comisiei constituită la Penitenciarul Bârcea Mare cu privire la condamnat şi a înlocuit pedeapsa de nouă ani închisoare aplicată condamnatului, deţinut în Penitenciarul Bârcea Mare, prin sentinţa penală nr.129/14.04.2009 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de nouă ani. De asemenea, instanţa a dispus anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Hunedoara pe numele tânărului. Persoana condamnată a executat în regim de reţinere, arest preventiv şi detenţie perioada de la data de 29 iulie 2008 până la data de 1 februarie 2014", a declarat preşedintele Tribunalului Hunedoara.
Din durata măsurii educative se scade perioada executată până la data hotărârii.
În iulie 2008, Lucian Hoară, care la vremea aceea avea 16 ani şi renunţase la şcoală, a fost reţinut după ce a recunoscut că şi-a ucis cu un cuţit fosta prietenă, de aceeaşi vârstă, supărat că l-a părăsit şi că avea un nou iubit. Corpul fetei a fost găsit de un prieten al tânărului, care a anunţat Poliţia.
Poliţiştii l-au găsit pe tânăr la o oră după descoperirea crimei, într-un cartier de la marginea Hunedoarei.
Adolescentul a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare, în aprilie 2009.
Judecătoria Sectorului 5: 12 cereri pentru aplicarea legii mai favorabile, întregistrate de la 1 februarie
"Dintre acestea, 10 cereri au fost soluţionate - nouă fiind admise, iar una respinsă, iar două cereri se află încă pe rol, cu termen la data de 5 februarie, respectiv 6 februarie 2014", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Judecătoriei Sectorului 5 (JS 5).
Până la acest moment, nicio persoană din aceste dosare nu a fost pusă în libertate, au mai precizat oficialii instanţei.
"Nouă dintre cererile soluţionate au vizat condamnări săvârşite în timpul minorităţii (condamnaţii era minori la momentul deciziei definitive a instanţei - n.r.), cea de-a zecea cerere fiind pronunţată pentru o infracţiune de distrugere de componente de cale ferată", au mai spus reprezentaţii JS 5.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe