Efectele pandemiei de COVID. Numărul persoanelor cu tulburări alimentare s-a dublat în ultimii doi ani. Vezi de ce

  • Un nou studiu a arătat că spitalizările pentru tulburări de alimentaţie s-au dublat în primul an de pandemie.
  • Experţii spun că această creştere se datorează probabil stresului crescut, izolării, utilizării reţelelor sociale şi schimbărilor în interacţiunile cu familia.
  • Datele au arătat şi că vârsta pacienţilor cu tulburări de alimentaţie a scăzut.
Urmărește
338 afișări
Imaginea articolului Efectele pandemiei de COVID. Numărul persoanelor cu tulburări alimentare s-a dublat în ultimii doi ani. Vezi de ce

FOTO ThinkStock

În ultimii doi ani, pandemia de COVID-19 a exacerbat condiţiile de sănătate mintală pentru mulţi oameni. Rapoartele continuă să constate că tulburările de alimentaţie sunt în creştere.
 
Potrivit unui nou studiu, numărul de persoane spitalizate pentru afecţiuni precum anorexia, bulimia şi alte diagnostice s-a dublat în 2020.
 
Pandemia a generat mai mulţi factori, cum ar fi izolarea forţată acasă , niveluri ridicate de stres şi control redus sau deloc asupra viitorului, care toţi pot contribui la tulburările de alimentaţie.
 
De exemplu, stresul crescut poate declanşa o alimentaţie dezordonată – care ar putea lua forma unei tulburări de alimentaţie excesivă sau a obsedării de pierdere în greutate – atât ca reacţie la şoc, cât şi ca mecanism de adaptare.
 
 În primele luni ale anului 2020, numărul persoanelor internate pentru tulburări de alimentaţie a rămas mai mult sau mai puţin acelaşi. Cu toate acestea, o creştere a avut loc imediat după începerea pandemiei. Până în martie 2020, numărul de persoane spitalizate cu tulburări de alimentaţie s-a dublat.
 
Datele au mai arătat că vârsta pacienţilor cu tulburări de alimentaţie a scăzut, iar cei mai tineri au fost internaţi din ce în ce mai mult pentru tulburări de alimentaţie în timpul pandemiei. Cât timp a stat o persoană în spital a crescut, de asemenea, de la o medie de 8 sau 9 zile la 12 zile pe spitalizare. 
 
Acum, experţii doresc să înţeleagă de ce şi cum s-a dezvoltat tendinţa. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici