Efectele şcolii online. Expert în educaţie: Cele mai mari probleme le-ar putea avea elevii din clasele a şasea şi a şaptea

  • Peste o sută de mii de elevi din România încă nu au dispozitive pentru cursuri online.
  • Eurostat: În 2018, rata abandonului şcolar în România era de 16,4%.
  • În 2018, peste 40% din copiii din România erau afectaţi de analfabetismul funcţional.
Urmărește
4473 afișări
Imaginea articolului Efectele şcolii online. Expert în educaţie: Cele mai mari probleme le-ar putea avea elevii din clasele a şasea şi a şaptea

Profimedia

De mai bine de trei săptămâni, toate şcolile din România sunt închise din cauza pandemiei, iar cursurile s-au mutat în online. Însă, tehnologia îi va dezavantaja pe mulţi dintre copii. Cursurile online ar putea duce la creşterea analfabetismului funcţional şi chiar a abandonului şcolar.   

Rareş Cârligeanu, expert în educaţie, spune că cele mai mari probleme le-ar putea avea elevii din clasele a şasea şi a şaptea care nu vor stăpâni cunoştinţele de bază la cele mai importante discipline şcolare. Predarea online este limitată de timp, dar şi de semnalul la internet sau de performanţa dispozitivelor de conectare.

“Analfabetismul funcţional vorbeşte, ca să fie foarte clar, ştii informaţia, însă nu ştii ce înseamnă. Ai cunoştinta, însă nu ştii să o aplici. (...)Ai predat noţiunea, speri să o asimileze copilul, însă treci mai departe ca să mai bifezi. Timpul este foarte scurt, nu vrei să-ţi pice internetul, să poţi să ţii lecţia online, şi vrei să faci totul, ca să-ţi termini norma, să mai bifezi ceva. Ori, nu-ţi mai permite timpul să vezi dacă copilul a înţeles ceva, copilul nu mai are timp să mai întrebe,” a explicat Rareş Cârligeanu, expert în educaţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici