Elan Schwartzenberg: Avocatul i-a scris lui Kovesi că vreau să vin în România. Kovesi a refuzat audienţa / Un procuror DNA mi-a cerut să fac denunţ / Grupul de la Monaco e zero barat pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, plecat din România în urmă cu şase ani şi urmărit internaţional, a declarat, într-un interviu pentru B1 TV, că un avocat de-al său i-a transmis o scrisoare Codruţei Kovesi în care spunea că afaceristul vrea să revină în ţară pentru a răspunde întrebărilor, iar procurorul-şef DNA l-a refuzat, precizând că, dacă e cazul, îi va comunica învinuirile prin comisii rogatorii.

Urmărește
7312 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg: Avocatul i-a scris lui Kovesi că vreau să vin în România. Kovesi a refuzat audienţa / Un procuror DNA mi-a cerut să fac denunţ / Grupul de la Monaco e zero barat pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis

Elan Schwartzenberg: Avocatul i-a scris lui Kovesi că vreau să vin în România. Kovesi a refuzat audienţa / Schwartzenberg: Grupul de la Monaco e zero barat pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis

"Un avocat din Israel i-a scris o scrisoare doamnei Kovesi, în care i-a zis <Îl reprezint pe Elan, doreşte să vină, să răspundă la întrebări>. Kovesi a făcut două lucruri: a răspuns peste o lună şi a spus «vă refuz audienţa, şi doi, dacă vom avea nevoie de el, îi vom comunica învinuirile prin comisiile rogatorii». La câteva zile după acea scrisoare, cei de la DNA, cu mascaţii, au spart uşile la 20 de apartamente în Bucureşti, cu oameni care avea ca singură vină faptul că mă cunoşteanu, prietena mea, fratele meu, oameni cu copii mici, niciunul nu avea nicio tangenţă cu Realitatea", a declarat Elan Schwartzenberg, la B1 Tv.

Scrisoarea ar fi fost trimisă în septembrie 2013.

Toodată, omul de afaceri susţine că,înainte să părăsească ţara, în vara anului 2012, un înalt oficial din SRI, din cercul de apropiaţi al lui Florian Coldea, l-ar fi avertizat că este cazul să plece din România şi că , la câteva săptămâni după, a fost sunat de un procuror DNA care i-ar fi cerut să se prezinte urgent în ţară.

"Am plecat în vacanţă în 2012 cu fiul meu minor, în iunie-iulie 2012, am plecat din România cu un avion privat de la Ţiriac Air. Înainte, cineva din SRI, cineva din cercul extrem de apropiat al generalului Coldea, dar nu Vasile Cămărăscu, a venit şi mi-a spus că v-au luat televiziunea fraudulos, le e teamă de ce urma să faceţi legal, vor încerca să vă facă înscenări şi cu o ţară nu te poţi lupta niciodată din interior. Acel ofiţer al SRI cu funcţie foarte mare mi-a spus «Pleacă puţin din ţară pentru că îţi vor face înscenări, te vor ţine în beciuri ca să nu fii credibil». M-am dus în concediu cu fiul meu, m-aş fi întors în septembrie. Fiind în vacanţă, pe o barcă, primesc un telefon, un procuror DNA Badea îmi spune că să vin în două zile la biroul lui să discutăm. Asta se întâmpla în vara lui 2012", a mai spus Schwartzenberg.

Omul de afaceri a mai spus că nu s-a mai întors în România pentru că s-a consultat cu avocaţi din Israel, cărora le-a povestit ceea ce s-a întâmplat în România, iar ei l-ar fi sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară până nu se clarifică lucrurile.

Elan Schwartzenberg: Grupul de la Monaco e zero barat pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, plecat din ţară în urmă cu şase ani şi urmărit internaţional, a declarat, într-un interviu televizat, că aşa-numitul Grup de la Monaco nu reprezintă nimic în comparaţie cu procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, Klaus Iohannis sau Florian Coldea.

"Grupul de la Monaco e zero barat ca influenţă pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis", a declarat Elan Schwartzenberg, într-un interviu acordat B1 TV.

În momentul în care i s-a atras atenţia că aceştia sunt oficiali ai statului român, Schwartzenberg a completat: "când statul român funcţionează pe sisteme staliniste, influenţa devine forţă letală".

Cât priveşte aşa-numitul Grup de la Monaco, despre care se spune că este format din milionari influenţă, omul de afaceri a declarat că unii nici nu se cunosc între ei, iar alţii au fost o singură dată la Monaco.

"Grupul de la Monaco- jumătate dintre ei au fost cel mult într-un hotel la Monaco, majoritatea este împărţită în mici bisericuţe, dar nu au relaţii personale. Eu ştiam două, trei persoane la nivel de prieteni", a mai spus Schwartzenberg.

Acesta a afirmat că Sorin Blejnar, fost şef ANAF, prieten cu el, a fost de cel mult de două ori la Monaco. O altă persoană apropiată de Schwartzenber până în 2012 a fost Dragoş Dobrescu.

"Dobrescu este om normal puţin mai tânăr ca mine , pe vremuri avea burtică şi care a făcut afaceri în imobiliare. (...) Nu am mai discutat cu el din 2013. Dragoş a fost în categoria prietenilor care a rupt legătura cu mine, mi-a scris o scrisoare să îmi spună că din cauza problemelor mele nu mai putem discuta", a afirmat omul de afaceri.

În 2014, Ziarul Financiar scria că Dragoş Dobrescu, unul dintre cei mai puternici investitori din imobiliare din România, a cărui avere este estimată la peste 200 de milioane de euro, a primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru a intra în acţionariatul Romprest, firma de salubritate care face curăţenie în Sectorul 1.

Dragoş Dobrescu, în vârstă de 44 de ani, deţine grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din Bucureşti, situate în zone precum Bulevardul Primăverii, Piaţa Charles de Gaulle sau Băneasa, menţiona zf.ro.

Schwartzenberg: Un procuror DNA mi-a transmis că, dacă fac denunţ, se rezolvă toate problemele mele

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a acuzat, vineri seară, că un procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-ar fi cerut să facă un denunţ ca să scape de problemele sale din justiţie.

"Ana Dana. Ana Dana, procuror la DNA, mi-a cerut să fac denunţ. Vă rog respectuos să o întrebaţi pe Ana Dana prin cine în mod oficial mi-a transmis că dacă fac denunţ, se rezolvă toate problemele mele", a declarat Elan Schwartzenberg, la B1 Tv.

Omul de afaceri a refuzat să dea alte detalii pe această speţă.

Schwartzenberg: Mă întorc când vor fi judecători precum Dana Gîrbovan. Poate vin cu Codruţ Marta

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat că va reveni în România atunci când magistraţii vor fi după modelul şefei Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, spunând că poate va reveni împreună cu Codruţ Marta, dat dispărut în 2012.

"Mă întorc în România când pot şti că în cazul în care sunt considerat vinovat, pot fi judecat de procurori şi judecători după modelul doamnei Dana Gîrbovan. Acest model de verticalitate îmi conferă siguranţa că aş putea fi judecat fără probleme. Până nu lămurim situaţia mandatului meu, de ce procurorul şef al DNA umblă cu poza mea cu Udrea şi o arată jurnaliştilor, până când proprietari media plătesc salarii jurnaliştilor, au fost în puşcării sau duc propriul război cu DNA, iar angajaţii lor preiau informaţii despre mine de la DNA, nu vreau să mai calc pe acolo", a declarat, pentru B1 Tv, Elan Schwartzenberg.

"Poate mă întorc cu Codruţ (n.r.: Marta)",a mai spus omul de afaceri.

Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, a dispărut în 2012.

Elan Schwartzenberg a plecat din România în vara anului 2012, cu puţin înainte de a fi citat pentru audieri la DNA în dosarul în care Sorin Blejnar era cercetat pentru evaziune fiscală cu produse petroliere.

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici