- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.05.2016, 15:44)
- Gabriela Ghitcuta
Elena Udrea a cerut ca Predoiu, Boc şi Cocoş să fie audiaţi în procesul „Gala Bute”. Predoiu: Nu am nicio emoţie
Elena Udrea a solicitat vineri, în timpul audierilor de la Curtea Supremă din dosarul „Gala Bute”, ca în proces să fie audiaţi, ca martori, Cătălin Predoiu, Emil Boc şi Dorin Cocoş, fostul ministrul aducând şi detalii despre o întâlnire cu Emil Boc pentru sponsorizarea evenimentului.
Urmărește
2148 afișări
Elena Udrea a cerut ca Predoiu, Boc şi Cocoş să fie audiaţi în procesul „Gala Bute” (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)
Vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc un nou termen din procesul „Gala Bute”, în care EElena Udreaeste judecată alături de Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, GGheorghe Nastasia IIon Aritonşi Ana Maria Topoliceanu, şedinţă la care Elena Udrea a cerut instanţei audierea fostului ministru CCătălin Predoiu a fostului premier EEmil Bocşi a fostului său soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş.
Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a dat declaraţii în faţa judecătorilor, referitoare la acuzaţiile care i se aduc, precizând că este posibil să fi avut loc discuţii între ea, Emil Boc şi fostul ministru, Ion Ariton, despre eventuale încercări de convingere a unor companii de stat pentru sponsorizarea evenimentului.
Astfel, întrebată fiind dacă a discutat în 2011 cu Ariton despre sponsorizarea de către 10 companii de la Ministerul Energiei a galei, Udrea a declarat: “Direct cu domnul Ariton nu am discutat. Este posibil ca amândoi să fi participat la discuţia cu Emil Boc, legată de companiile de stat care ar fi putut sponsoriza evenimentul.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Xi Jinping a discutat cu Putin la câteva ore după revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Gheorghe Falcă: Georgescu era aruncat la coşul de gunoi, dacă făcea parte din clasa politică
-
O importantă fabrică din România se închide. Producţia se mută în altă ţară. Sute de oameni vor fi concediaţi
Predoiu, despre o eventuală citare ca martor, în dosarul Gala Bute: Nu am nicio emoţie
Candidatul PNL la Primăria Capitalei a declarat, vineri, că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute, afirmând că stenograma şedinţei este la Guvern şi poate fi consultată.
"Am auzit. Nu este prima dată. Nu este treaba mea, este treaba judecătorilor, a procurorilor. Deocamdată mă ocup cu altceva. Hârtiile sunt la Guvern. Stenograma şedinţei este la Guvern. Toate condiţiile în care s-a adoptat hotărârea sunt cunoscute. Am mai explicat, eu şi Ialomiţianu am îndreptat o hotărâre care era propusă pentru a fi adoptată. Se întâmplă frecvent în Guvern, una este adoptarea hotărârii, alta este aplicarea ei. Mai multe nu ştiu", a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.
Cătălin Predoiu a susţinut că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute.
"Orice persoană care este solicitată trebuie să meargă în justiţie, dar nu am nicio emoţie în acest sens", a spus Cătălin Predoiu.
Cătălin Predoiu deţinea funcţia de ministru al Justiţiei în Cabinetul Boc, din care făcea parte şi Elena Udrea, în calitate de ministru al dezvoltării şi turismului, care a organizat Gala Bute.
La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.
Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.
Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.
În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.
După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.
Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2016: Romii, avertizaţi într-un ghid bilingv să nu ia bani sau cadouri electorale pentru voturi - VIDEO
Citeşte şi: Omul de afaceri Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare. Sentinţa este definitivă
Citeşte şi: Baroul Bucureşti: Doar în ţările staliniste Parchetul poate afla informaţiile client-avocat
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe