- Home
- Social
- CONSTANŢA, (10.05.2016, 16:16)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elev din Constanţa, medaliat cu aur la Concursul Internaţional de Chimie Mendeleev, de la Moscova
Un elev de clasa a XI-a a Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa a fost medaliat cu aur la Concursul Internaţional de Chimie "Mendeleev” de la Moscova, întrecere la care au participat 140 de concurenţi din 22 de ţări, echipa României fiind compusă din patru băieţi şi două fete.
Urmărește
569 afișări
Elev din Constanţa, medaliat cu aur la Concursul Internaţional de Chimie Mendeleev, de la Moscova (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)
Cei şase componenţi ai lotului olimpic de chimie al României au participat, în perioada 1 - 8 mai, la Moscova, la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie "Mendeleev”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a XI-a a Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, a obţinut o medalie de aur.
Paul spune că este a patra medalie pe care o obţine la competiţiile internaţionale.
"Anul trecut am avut o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Ştiinţe, o medalie de argint la Mendeleev şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie. (…)Mendeleev e un concurs privit de mulţi ca fiind mai greu decât Olimpiada Internaţională propriu-zisă, pentru că nu se dă nicio tematică şi subiectele sunt făcute din absolut toate domeniile chimiei moderne, deci acoperă un spectru foarte larg de cunoştinţe, şi asta îl face foarte greu. La olimpiada internaţională se dă un set de probleme preparatorii care cuprinde tematica ce va fi abordată în subiectele de acolo”, a declarat Paul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
El povesteşte că şi-a descoperit pasiunea pentru chimie atunci când a început studiul chimiei la şcoală, în clasa a VII-a, "iar de atunci am învăţat foarte mult, constant şi am ajuns la nivelul la nivelul de cunoştinţe care mi-a permis rezultatele pe care le-am obţinut”. Elevul spune că va face studiile în străinătate, probabil în SUA, iar în viitor ar vrea să lucreze în domeniul chimiei, în cercetare.
La Concursul Internaţional de Chimie "Mendeleev” au fost 140 de participanţi, din 22 de ţări.
"Cei mai de temut adversari au fost ruşii, dar i-am învins”, a afirmat Paul Haidu-Gerea.
Monica Dumitru, cea care îi este profesoară încă din clasa a VII-a, este foarte mândră de rezultatele obţinute în ultimii ani de Paul şi spune că acum se vor pregăti pentru Olimpiada Internaţională, la care se vor califica numai trei elevi din ţară.
"Şi-a dorit mult această medalie şi a muncit foarte mult. (…) Nu pot spune că ne-am pregătit special. Ne pregătim pentru barajul care urmează în iunie, fiind convocaţi la lotul lărgit, de unde sunt selectaţi primii trei elevi participanţi la Olimpiada Internaţională de Chimie şi Olimpiada Pluridisciplinară”, a afirmat Monica Dumitru.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe