Astăzi, elevii au de susţinut simularea la proba a treia la alegere a profilului.
Cei care stau într-o localitate din Ilfov, aflată în carantină, şi învaţă la Bucureşti, au venit la fel ca luni, cu foi, pix şi adeverinţă.
Dragoş este elev la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Deşi este doar o simulare, s-a pregătit la fel de mult ca pentru examenul în sine.
Chiar dacă incidenţa a depăşit 6 la mia de locuitori, el vrea ca şcolile să rămână deschise.
„Mă simt destul de pregătit, o să mă pregătesc mai mult când o să se aporpie Bac-ul dar cred că pot să iau peste 9. Eu dau simulare la fizică. Mi se pare îngrijorător că s-a trecut de incidenţa de 6 la mie dar după mine, cred că educaţia este importantă”, a spus Dragoş, elev.
„Mie personal mi se pare o alegere bună, nu aş vrea să ne trimită din nou acasă. (…) Sper să iau peste 9, nu ştiu chiar perfect, e cam mult şi nici nu ştiu să redactez foarte bine, poate de la lipsa de meditaţii, dar până la Bac am timp să mă îmbunătăţesc”, a precizat Alexandra, elevă.
Rareş coştientizează importanţa simulării, iar pe lângă şcoala online a simţit nevoia să facă şi meditaţii.
„Eu fac meditaţii din clasa a 10-a şi dacă nu le făceam, după anul acesta clar aş fi făcut pentru că în online nu s-a predat foarte bine materia. Mă aştept să fie mai greu decât la Bac dar mă aştept să ştiu să fac tot”, a spus Rareş, elev.
Examenul maturităţii va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie. Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea şcolilor la intrarea localităţilor în carantină şi nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare.