Elevii care trec prin tuneluri dezinfectante îşi riscă sănătatea. Autorităţile ignoră recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

  • Luca este un elevi care îşi riscă sănătatea pentru că este nevoit să treacă printr-un tunel dezinfectant înante de a intra în sala de examen.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Inspectoratul Naţional de Sănătate Publică (INSP) susţin că tunelurile dezinfectante pot provoca alergii, autorităţile se fac că nu au auzit
  • Sute de elevi au trecut prin tuneluri dezinfectante la prima probă de la Evaluarea Naţională
Urmărește
3319 afișări
This video file cannot be played.(Error Code: 102630)

Înainte de intra în sala de examen pentru a susţine proba la Limba şi Literatura Română, Luca, la fel ca şi colegii lui, au fost stropiţi din cap până-n picoare cu o soluţie dezinfectantă pe bază de clor.

Au trecut printr-un túnel dezinfectant, iar mulţi dintre elevi nu au păstrat distanţa recomandată faţă de ceilalţi colegi. Astfel de tuneluri sunt montate în faţa mai multor şcoli din Sectorul 4 din Capitală, dar şi la şcolile din judeţele Suceava şi Olt. Asta deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Institutului Naţional de Sănătate Publică susţin că tuneluri pot provoca alergii şi nu se recomandă folosirea lor. Utilizarea acestora este recomandată printr-un ordin comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. 

 „Noi mergem la examen să dăm examenul, nu să ne îmbolnăvim sau să ne provoace alte iritaţii sau alergii”, a spus Luca Baloşan, elev clasa a VIII-a. 

„Aceste tuneluri dau o impresie de falsă siguranţă. E un spaţiu închis şi nu este o dovadă clară că se face dezinfecţia aşa cu trebui. Pe de altă parte, fiind un spaţiu închis, se poate transmite destul de uşor virusul, mai ales că, probabil cei mici se succed destul de repede.  În plus, e possíbil ca cei mici să gândească că dacă fac această dezinfecţie, nu mai au nevoie de măsurile de prevenţie. Soluţiile pe bază de clor, pot să determine reacţii alergice, în funcţie de concentraţie, în funcţie de cum se întâmplă lucrurile”, consideră medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Cine sunt rădăuţenii care au construit o afacere gigant în România cu care se apropie de 100 de milioane de euro