- Home
- Social
- CONSTANŢA, (24.01.2020, 16:13)
- Andrei Leonte
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevii constănţeni, nemulţumiţi de proiectul de buget local pentru 2020: Tinerii cer burse mai mari şi pază în şcoli
Elevii constănţeni solicită primăriei burse de merit mai mari, transport în comun gratuit şi asigurarea pazei în şcoli. Tinerii contestă proiecţia de buget pentru anul 2020 şi cer suplimentarea fondurilor alocate pentru educaţie.
Urmărește
255 afișări
Elevii constănţeni, nemulţumiţi de proiectul de buget local pentru 2020
Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC) au transmis Consiliului Local Constanţa o contestaţie la proiectul de buget, care, în opinia membrilor asociaţiei, nu îndeplineşte mai multe cerinţe pe care elevii din municipiu le-au solicitat.
„Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, introducerea de credite bugetare pentru asigurarea pazei umane a unităţilor de învăţământ, creşterea burselor elevilor raportat la salariul minim pe economie şi asigurarea gratuităţii elevilor la transportul local în comun”, se arată în comunicatul de presă transmis vineri de AEC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Elevii sunt nemulţumiţi de faptul că Primăria Constanţa nu asigură din fonduri proprii paza în şcoli, aşa cum se întâmplă în alte oraşe din România.
„Atragem atenţia asupra faptului că, încă de la intrarea în vigoare a Legii educaţiei, respectiv a Legii privind protecţia bunurilor şi obiectivelor nr. 333/2003, Consiliul Local Constanţa nu şi-a respectat obligaţia legală de a prevede fonduri privind asigurarea pazei unităţilor de învăţământ din municipiu. (...) Amintim că una dintre soluţiile găsite de alte oraşe pentru paza unităţilor de învăţământ este arondarea unor agenţi ai Poliţiei Locale pentru şcoli”, au mai transmis elevii.
O altă cerinţă a elevilor este mărirea bursei de merit, care în momentul de faţă este de 50 lei/lună, şi raportarea ei la salariul minim pe economie.
„Totodată, deşi 3 dintre tipurile de burse ale elevilor din municipiul Constanţa au crescut din nou, în toamna anului trecut, bursele de merit rămân, în continuare, printre cele mai mici din România. Astfel, spre exemplu, în comparaţie cu suma de 50 lei/lună primită de un elev constănţean, pentru exact aceleaşi rezultate, media generală peste 8.50 şi media 10 la purtare, un elev din Botoşani primeşte suma de 120 lei/lună, iar unul din Drobeta Turnu Severin tot 120 lei/lună”, au adăugat reprezentanţii AEC.
Aceştia îşi doresc ca bursa de merit să ajungă la un cuantum de 111,5 lei\lună (5% din salariul minim pe economie), iar bursa de performanţă să atingă 446 lei\lună (20% din salariul minim pe economie).
Cea de-a treia solicitare a elevilor este introducerea gratuităţii pentru transportul local în comun pentru şcolari. În acest moment, elevii din Constanţa beneficiază de o reducere de 50% la abonamentele pentru autobuz.
„Solicităm, pe această cale, primarului Decebal Făgădău să majoreze fondurile investite în educaţie, întrucât acesta este singurul mod prin care tinerii vor putea rămâne în acest oraş”, au conchis reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: DSP Arad, despre elevii de la liceul unde s-a făcut deratizare: 18 copii la UPU, trei internaţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe