Elevii din 36 de şcoli bucureştene, instruiţi cum să reacţioneze la cutremur

Programul de instruire a elevilor pentru a reacţiona corect în caz de cutremur - realizat, la iniţiativa comunităţii de afaceri suedeze, în 36 de şcoli bucureştene - ar putea fi extins din anul şcolar următor la nivel naţional, potrivit lui Stelian Fedorca, secretar de stat în MECTS.

Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Elevii din 36 de şcoli bucureştene, instruiţi cum să reacţioneze la cutremur

Elevii din 36 de şcoli bucureştene, instruiţi cum să reacţioneze la cutremur (Imagine: Marius vasilica/Arhiva Mediafax Foto)

"Unităţile de învăţământ de care se ocupă consiliile locale nu au suficiente fonduri pentru a reabilita clădirile şcolilor din localităţi. Astfel, ne propunem să iniţiem un program naţional care să vină în sprijinul autorităţilor locale. Extinderea proiectului susţinut de comunitatea de afaceri suedeză din România ar fi binevenită, deoarece nu numai Bucureştiul este supus pierderilor cauzate de seisme. Vom centraliza informaţiile din zona locală, iar împreună cu autorităţile de la nivel guvernamental vom găsi o soluţie eficientă. Acest demers se va putea concretiza începând cu anul şcolar următor", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), citat într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de iniţiatorii proiectului "Too Quick To Quake".

În cadrul pregătirii elevilor, profesorii au prezentat o serie de imagini care ilustrează modul de comportare în caz de cutremur, se mai arată în comunicat.

Suportul educaţional a fost conceput de către experţi în pregătirea populaţiei pentru situaţii de urgenţă.

"Proiectul va trebui continuat, iar instruirea trebuie să conste în organizarea unor exerciţii de simulare. Este un început pentru un proiect care, în parteneriat cu IGSU, trebuie derulat permanent şi extins pentru incendii şi, în general, pentru evenimentele nedorite care necesită evacuarea din şcoală a elevilor", a spus dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În prezent, în Bucureşti funcţionează 97 de şcoli în clădiri care prezintă un risc seismic mai ridicat, unde învaţă 26.092 de elevi, s-a mai precizat în comunicat.

Proiectul pilot "Too Quick To Quake", derulat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al Capitalei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, va continua la alte 61 de şcoli, pe parcursul anului şcolar 2012-2013, a anunţat iniţiatorul - comunitatea Swedish Sustainable Business (SSB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici