Elevii din judeţul Galaţi, plimbaţi gratuit pe Dunăre cu nava de agrement a Consiliului Judeţean

  • Elevii din judeţul Galaţi, din învăţământul primar, gimnazial şi special, se pot plimba pe Dunăre cu nava de agrement a Consiliului Judeţean.
  • Sunt foarte mulţi copii care nu s-au plimbat niciodată cu barca pe Dunăre, a explicat şeful instituţiei.
  • Plimbările au loc săptămânal, miercuri şi joi.
Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Elevii din judeţul Galaţi, plimbaţi gratuit pe Dunăre cu nava de agrement a Consiliului Judeţean

Sursa foto: Consiliul Judeţean Galaţi

Elevii gălăţeni se pot plimba gratuit pe Dunăre cu nava Camelia a Consiliului Judeţean Galaţi. Această facilitate este destinată grupurilor de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi special, atât din mediul urban, cât şi din cel rural, au anunţat, luni, organizatorii.

Fiecare grup trebuie să numere cel puţin 10 elevi şi să fie însoţit de un profesor coordonator. Capacitatea maximă a navei este de 30 de persoane. Plimbările se organizează în zilele de miercuri şi joi, în urma aprobării unei cereri scrise. Solicitările de participare trebuie transmise de către unităţile de învăţământ.

„Sunt foarte mulţi copii, în special din mediul rural, care nu s-au plimbat niciodată cu barca pe Dunăre. Din păcate, unii dintre ei, în special cei din satele îndepărtate, nici măcar nu au văzut cu ochii lor cum arată Dunărea. De aceea, după Programul <Muzeele prin ochii copiilor>, derulăm un nou proiect de suflet, prin care elevii gălăţeni, de la oraş şi de la sat, se pot plimba gratuit pe Dunăre cu nava de agrement a Consiliului Judeţean Galaţi. Va fi cu siguranţă o experienţă unică, care le va crea amintiri de neuitat. De aceea, îi invităm să exploreze gratuit frumuseţea Dunării”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Nava Camelia a fost construită cu fonduri europene la comanda forului judeţean gălăţean. Nava este folosită din primăvara acestui an şi, contra cost, face curse pe Dunăre în apropiere de Galaţi, inclusiv până la noul pod peste fluviu de la Brăila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici