Elevii îşi reimaginează educaţia. Ce materii îşi doresc să înveţe copiii

  • O profesoară din Boston a iniţiat un proiect bazat pe nevoile şcolare ale elevilor
  • Copiii din SUA vor să înveţe materii ca educaţia financiară sau istoria lumii
  • Cătălin, profesor: Programa şcolară din România este rigidă, nu o putem personaliza
Urmărește
1549 afișări
Imaginea articolului Elevii îşi reimaginează educaţia. Ce materii îşi doresc să înveţe copiii

Elevii îşi reimaginează educaţia

În timp ce în şcolile din România orele au o structură clară, elevii din State au şansa să îşi reimagineze educaţia. O profesoară din Boston a iniţiat un proiect bazat pe nevoile elevilor, cu 3 etape: reflectare, cercetare şi design personalizat de învăţare.
 
Copiii de acolo vor să înveţe materii ca educaţia financiară, istoria lumii sau dezvoltare personală. Iată ce ar vrea să înveţe Andrei, elev în clasa a VIII-a la liceul de informatică.
 
„Mi-ar plăcea să avem unele materii cum ar fi istoria lumii. Deocamdată istoria se bazează în principal pe ce s-a întâmplat în ţara noastră şi pare aşa comunist, ca şi cum ţara noastră e numărul unu şi restul nu contează. Eu cred că ar trebui să învăţăm mai mult şi despre ce s-a întâmplat în alte ţări, ca să vedem cum alte ţări s-au dezvoltat”, crede Andrei Mareş.
 
Cadrele didactice susţin că introducerea unor materii noi ar fi benefică pentru elevi, dar nu putem spera la asta în prezent.
 
Cătălin Ciupală este profesor de matematică la Colegiul Andrei Şaguna şi spune că elevii din clasele mari abia au un opţional: „Este dificil pentru că avem un curriculum foarte rigid. La noi este aproape imposibil să faci aşa ceva, ai 30 de elevi într-o clasă, nu poţi face aproape nimic”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici