Elevii români, locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică

România s-a clasat pe locul 8 la ediţia din acest an a Campionatului European de Securitate Cibernetică, desfăşurată în Italia, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului Elevii români, locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Sursa foto: Facebook/Ministerul Educaţiei

Ediţia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Cibernetică, desfăşurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante, formate din cei mai talentaţi tineri în domeniul securităţii cibernetice din Europa.

România a fost reprezentată de elevii Ghica Alexandru-Darius, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti; Seba Vlad-Ionuţ, Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti; Văşcuţă Denis-Cristian, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti; Mateciuc Vlad-Ştefan, Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, şi Antal Robert-Alexandru, Complexul Educaţional „Laude Reut” din Bucureşti. Coordonatori au fost Şinca George-Marius – lector univ. dr., Universitatea „Emanuel” din Oradea, coordonator principal, şi Doce Ancuţa-Dumitriţa – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din Bucureşti, coordonator adjunct.

„Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidaţii pasionaţi de cyber trebuie să participe iniţial la Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică - RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiţii organizate de Serviciul Român de Informaţii (prin intermediul Centrului Naţional Cyberint), Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Ministerul Educaţiei, împreună cu parteneri privaţi”, transmite Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici