Elon Musk ar putea fi chemat în Parlamentul britanic pentru explicaţii despre rolul X în revolte

  • Parlamentarii britanici vor să-l aducă pe Musk în faţa parlamentului pentru a-i solicita explicaţii despre rolul X în revoltele din oraşele din Marea Britanie.
  • Musk a afirmat că „războiul civil este inevitabil” în Regatul Unit, iar platfoma este acuzată că a făcut identificarea greşită a agresorului.
Urmărește
235 afișări
Imaginea articolului Elon Musk ar putea fi chemat în Parlamentul britanic pentru explicaţii despre rolul X în revolte

Elon Musk ar putea fi convocat pentru o discuţie cu parlamentari britanici cu privire la rolul X în revoltele care au zguduit Marea Britanie în ultima săptămână, precum şi legate de propriile sale comentarii despre violenţe.

Deputaţii laburişti Chi Onwurah şi Dawn Butler, care concurează pentru a prezida comisia parlamentară pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie, au declarat pentru Politico că îl vor presa pe proprietarul X şi pe alţi directori din domeniul tehnologiei să răspundă la întrebări despre rolul platformelor de social media pe fondul tulburărilor tot mai mari din Regatul Unit.

Duminică, Elon Musk a scris că „războiul civil este inevitabil” în Regatul Unit şi a susţinut că răspunsul poliţiei din Marea Britanie a fost „unilateral”. De asemenea, platforma este acuzată că în mod eronat a transmis că agresorul copiilor este un solicitant de azil ceea ce a stârnit furia britanicilor.

Violenţele au izbucnit după ce săptămâna trecută o persoană a atacat mai mulţi copii într-un centru de activităţi din Southport. Trei copii au murit şi alţii au fost răniţi.

În timpul protestelor care au urmat, participanţii au atacat şi vandalizat clădirile în care locuiesc migranţii în mai multe oraşe din Marea Britanie. Până acum, aproximativ 100 de persoane au fost puse sub acuzare şi câteva au fost condamnate în legătură cu revoltele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici