- Home
- Social
- PARIS, (12.08.2022, 16:06)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emisiile de carbon generate de incendiile din Franţa au atins un nivel record. Echivalează cu emisiile anuale a 790.000 de maşini
Potrivit unor noi date din satelit, incendiile de vegetaţie care au loc în Franţa au eliberat deja cantităţi record de carbon în atmosferă, aproape egale cu emisiile anuale de dioxid de carbon de la 790.000 de maşini, relatează Reuters.
Urmărește
163 afișări
Incendiile, care au mistuit mari părţi din sud-vestul regiunii Gironde, au eliberat aproape 1 milion de tone de carbon în perioada iunie-august, potrivit Serviciului de monitorizare atmosferică Copernicus (CAMS) al Uniunii Europene.
Această cantitate este aproximativ egală cu emisiile anuale de dioxid de carbon de la 790.000 de maşini
În ultimele două decenii, Franţa a înregistrat o medie de aproximativ 300.000 de tone de emisii anuale de carbon provenite din incendii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Singurul an care s-a apropiat de recordul înregistrat de Franţa în această vară este 2003 - întâmplător, acelaşi an în care a început monitorizarea prin satelit. În urma căldurii intense din timpul verii şi a condiţiilor uscate de atunci, aproximativ 650.000 de tone de carbon au fost eliberate de incendiile de vegetaţie din iunie-august.
Datele privind emisiile din sud-vestul Europei oferă o „reflectare a mărimii şi a persistenţei incendiilor”, a declarat Mark Parrington, cercetător senior la CAMS. Acest lucru, a adăugat el, este legat de faptul că plantele şi copacii din regiune au devenit mai inflamabili în „condiţii de lungă durată, mai uscate şi mai calde”.
Spania a înregistrat, de asemenea, emisii record de incendii de vegetaţie în timpul valului de căldură de la mijlocul lunii iulie, a raportat CAMS luna trecută. Prin comparaţie, incendiile de vegetaţie din Portugalia au dus la emisii mai mici decât în anii precedenţi.
Peste 60.000 de hectare (230 de mile pătrate) au ars până în prezent în Franţa în acest an, de şase ori mai mult decât media pe un an întreg din 2006 până în 2021, potrivit datelor furnizate de Sistemul european de informaţii privind incendiile forestiere.
Deşi emisiile Franţei sunt „destul de neglijabile” când vine vorba de emisiile globale de incendii forestiere, a declarat Parrington, incendiile au un impact mare asupra calităţii aerului regional.
Imagini recente din satelit arată o coloană uriaşă de fum care se desfăşoară în Golful Biscaia. Pe lângă carbon, incendiile de vegetaţie eliberează şi alţi poluanţi, cum ar fi particulele 2,5, care pot îmbolnăvi oamenii.
S-a constatat, de asemenea, că fumul reduce producţia de energie solară, în unele cazuri cu aproape jumătate. Acest lucru se datorează faptului că micile particule în suspensie din aer provenite din incendii pot împiedica energia solară să ajungă la panouri.
Regiunea Gironde din Franţa găzduieşte o instalaţie de panouri solare cu o capacitate de 40.000 de panouri solare care furnizează energie electrică pentru aproape 13.000 de persoane.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Statul român, prejudiciat cu aproape patru milioane de lei de către o firmă ilegală de ţigări
Citește și: Ce zile libere vor mai avea românii în 2022
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe