Emisiunea ,,Ochii pe mine!”. Antreprenorul Radu Zuz despre consumul în pandemie şi concurenţa neloială dintre sectorul privat şi cel de stat. ,,Pe zi ce trece, descopăr tot mai multe funcţii decise la nivel de partid”

  • Antreprenorul Radu Zuz, despre competiţia neloială privat-stat: ,,Salariul în mediul privat este bazat pe o economie de piaţă!”
  • R. Zuz despre consumul în pandemie:,,În momentul în care suntem obligaţi să stăm in casă, consumăm altfel. Platformele de livratoris-au dezvoltat foarte mult. Oportunităţi există, trebuie doar să fii atent!”
  • R. Zuz: ,,Aş vrea ca acest aparat administrativ de stat să fie în mod exclusiv bazat pe oameni veniţi în urma unor examene.”
  • Actorul Bogdan, actorul principal din filmul ,,Oh, Ramona!” îţi povesteşte cum a fost întâlnirea cu Gérard Depardieu:,, Este un actor excepţional. Am avut o chimie foarte bună!”
Urmărește
205 afișări

Radu Zuz, antreprenor în industria HoReCa şi actorul Bogdan Iancu au fost invitaţii de luni searadin cadrul talk-show-ul, „Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu, în direct din platoul Aleph News.
Informaţie de calitate, poveşti din lumea filmului şi a cărţilor, dar şi puţin umor, aşa cum îi stă bine Craioveanului. Acestea fiind spuse, aveţi toate motivele să staţi cu ochii pe el!

Antreprenorul Radu Zuz despre afacerile în pandemie

Radu Zuz este general manager la o multinaţională şi deţine francizat mai multe locaţii ale unui lanţ de restaurante. Acesta îţi explică de ce ai nevoie pentru a ţine pe linia de plutire o afacere, într-o perioadă în care industria ospitalităţii este într-o mare de incertitudine, iar restaurantele din Bucureşti s-ar putea închide din nou.
,,Lucrurile devin din ce în ce mai dificile şi este îngrijorător. Ce mă îngrijorează cel mai mult, nu sunt restricţiile noi, ci perioada pe care acestea se întind. În luna martie, autorităţile au intervenit şi am primit un suport, spun eu destul de mare. La fel ca orice business, un restaurant are costuri esenţiale. Însă statul vine şi-ţi oferă aceste beneficii doar ulterior plăţilor salariale”, explică antreprenorul Radu Zuz.

Cuvântul de ordine pentru a fi un antreprenor de succes

Cât despre succes în antreprenoriat, invitatul lui Vlad Craioveanu îţi spune franc că nu există formule sau reţete magică. Implicarea maximă pare să fie cuvântul de ordine.
Iată ce îţi mărturiseşte Radu Zuz despre cât de mult l-a ajutat faptul că a ajuns să studieze într-un program de tip MBA, la Universitatea de Economie şi Business din Viena. ,,MBA -ul nu garantează succesul. În momentul în care te loveşti de situaţii inedite, te ajută să ştii unde să cauţi. Cu voinţă şi implicare, nimic nu este imposibil.”

Radu Zuz vrea eficientizare şi angajarea pe competenţe la nivelul aparatului administrativ

,,Eficientizare! Iar al doilea punct pe care vreau sa-l ating si care consider eu ca ar avea un impact major asupra aparatului administrativ – cel puţin în România – este angajarea pe competenţe, pe aptitudini. Din punctul meu de vedere, pe zi ce trece descoperăr tot mai multe funcţii în aparatul administrativ care sunt nu dedicate, sunt decise, la nivel de de partid. Şi fenomentul acesta îl vezi la împărţirea funcţiilor după o sesiune de alegeri. Nu spun că acei oameni nu au competenţele lor într-o oarecare măsură, dar aş vrea ca acest aparat administrativ de stat să fie în mod exclusiv bazat pe oameni veniţi în urma unor examene.”

Radu Zuz: ,,Salariul în mediul privat este bazat pe o economie de piaţă!”

Antreprenorul îţi explică şi de ce salariile mai mari din sectorul de stat atrag mai mulţi oameni, în detrimentul sectorului privat, care se loveşte, nu de puţine ori, de lipsa forţei de muncă.

,,În România există o debalansare între salariile mediu public – care să mă ierte Dumnezeu sunt consvins că fiecare îşi merită aceste salarii –  dar aceasta balansare face mediu privat sa rămână vitreg de personal. Majoritatea prefera să meargă la stat – nu spun că este o munca mai uşoară sau mai grea – dar  este o muncă mai bine plătită. Asta mă face pe mine să-mi găsesc şi mai greu personal pentru ca există concurenţă din partea statului. Repet – sunt convins că şi aşa oamenilor respectivi le este greu să se descurce, nu spun că salariile sunt mari, să nu mă înţeleagă cineva greşit– în schimb, salariul în mediul privat este bazat pe o economie de piaţă. Marja de profit pentru un patron este fixă şi este din ce în ce mai mică”, conchide Radu Zuz.

Radu Zuz: ,,Obiceiul de consum s-a schimbat. Oportunităţi există, trebuie doar să fii atent!”

Cât despre afacerile în pandemie şi schimbarea obiceiurilor de consum, Radu Zuz pare să rămână optimist. Concluzia este însă una simplă: este nevoie de reorientare la nivel de piaţă!
  ,,Da, consumul s-a redus considerabil! Dar, mare parte din acest consum nu a făcut decât să se schimbe. Obiceiul de consum s-a schimbat. În momentul în care suntem obligaţi să stăm in casă, consumăm altfel. Aceste platforme de livratori, s-au dezvoltat foarte mult. Oportunităţi există, trebuie doar să fii atent.”

Cum a ajuns Bogdan Iancu actorul principal din filmul ,,Oh, Ramona!”

Şi după o lecţie business, este timpul să trecem şi la actorie. Se bifează o porţie de talent cu carul, profesionalism, dar şi multă, multă muncă. Iar Bogdan Iancu le are pe toate, deoarece la cei 20 de ani ai săi acesta are câteva filme în palmares, alături de actori celebri români şi străini, cum ar fi Harvey Keitel şi Gérard Depardieu.
Anul trecut a avut rolul principal din ,,Oh, Ramona!”, prima producţie românească cu peste un milion de dolari în box office, după trei săptămâni în cinematografe.
Tânărul actor îţi povesteşte cum a fost prima lui încercare în a obţine rolul şi cum a uitat, pur şi simplu, replicile. ,,Eu, înainte să joc în filmul ,,Oh, Ramona!”, nu citisem cartea. (n.r.-  ,,Suge-o, Ramona!”). M-am dus la casting, după ore, eram în clasa a XII-a. Când a trebuit să încep scena nu mai ştiam replicile. Am enervat regizorul. La câteva zile am primit un telefon de la directoarea de casting. A doua oară, am venit cu textul învăţat la virgulă şi a fost totul ok.”
Cât despre întâlnirea cu marele actor Gérard Depardieu, Bogdan are doar cuvinte de laudă:,, Este un actor excepţional. Am avut o chimie foarte bună. Pe partea feminină mi-ar plăcea să joc cu Meryl Streep.”

Andrei Ciobanu despre mesajul unei cărţii ,,Suge-o, Ramona!”: ,,Luptă şi va fi bine!”

Andrei Ciobanu,  autorul cărţii ,,Suge-o, Ramona!” – bestseller-ul citit de peste un milion de oameni şi cartea după care s-a făcut şi filmul ,,Oh, Ramona!” – s-a alăturat şi el pe zoom discuţiei din cadrul emisiunii ,,Ochii pe mine!.”
Autorul susţine că, deşi mesajul cărţii ,,Suge-o, Ramona!” trimite către o altă interpretare – existând controverse şi speculaţii în spaţiul public – mesajul adevărat al scriiturii saleeste cu totul altul.
,,Mesajul cărţii este că va fi bine, pentru toţi cei care au fost în situaţia mea. Luptă şi va fi bine!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici