Enel Muntenia: Nu au fost căderi de tensiune sau întreruperi de curent în zona serverelor RoEduNet

Enel Distribuţie Muntenia nu a înregistrat căderi de tensiune sau întreruperi ale energiei electrice în zona Politehnica din Capitală, unde se află serverele RoEduNet, nici duminică spre luni, nici luni dimineaţă, când programul pentru înscrierea copiilor în grupa pregătitoare nu a funcţionat.

Urmărește
444 afișări
Imaginea articolului Enel Muntenia: Nu au fost căderi de tensiune sau întreruperi de curent în zona serverelor RoEduNet

Enel Muntenia: Nu au fost căderi de tensiune sau întreruperi de curent în zona serverelor RoEduNet (Imagine:Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Enel Distribuţie Muntenia anunţă, printr-un comunicat, că nu a înregistrat, în cursul nopţii de duminică spre luni, 4-5 martie, sau în cursul dimineţii de luni 5 martie căderi de tensiune sau întreruperi ale alimentării cu energie electrică a zonei Politehnica, Bucureşti. De asemenea, nu au fost înregistrate sesizări în call-centerul tehnic din partea abonaţilor din această zonă sau din partea Ministerului Educaţiei, nici în cursul nopţii de 4/5 martie, nici în cursul dimineţii de 5 martie 2012 referitor la lipsa tensiunii sau a unor căderi de tensiune, a precizat sursa citată.

Potrivit Enel Muntenia, pot apărea variaţii de tensiune sau căderi de tensiune şi din cauza unor defecte în instalaţiile proprii ale consumatorilor.

De asemenea, în cursul nopţii de 4/5 martie 2012, compania Enel Distribuţie Muntenia nu a înregistrat căderi de tensiune sau întreruperi ale alimentării cu energie electrică a abonaţilor de pe strada General Berthelot sau Mendeleev, din Capitală, unde se află şi sediul Ministerului Educaţiei.

"Nu au fost înregistrate sesizări în call-centerul tehnic din partea abonaţilor din această zonă sau din partea Ministerului Educaţiei, nici în cursul nopţii de 4/5 martie, nici în cursul dimineţii de 5 martie 2012 referitor la lipsa tensiunii sau a unor căderi de tensiune", a precizat sursa citată.

Precizarea Enel Distribuţie Muntenia vine la câteva ore după ce aplicaţia pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar nu a funcţionat până la ora 11.00.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, luni, că a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la hardware, precizând că acestea nu au ţinut de softul de înscriere al copiilor în clasa pregătitoare.

Ministrul a susţinut că vineri s-au făcut simulări, fiind 320 de accesări simultane, iar softul a funcţionat.

Cătălin Baba a precizat că a dispus o anchetă la nivelul tuturor structurilor Ministerului Educaţiei şi la agenţia ROEDU NET (agenţia de administare a reţelei naţionale de informatică pentru educaţie şi cercetare-n.r.), care administrează partea de IT. El a amintit că au fost căderi de tensiune succesive, astfel că dacă se va stabili că din acest motiv au apărut problemele, nimeni nu va fi sancţionat, însă în cazul unei neglijenţe în serviciu, se vor lua măsuri administrative.

Directorul agenţiei RoEduNet, Dinu Gheorghe, a declarat, pentru MEDIAFAX, că unul din cele trei servere nu a mai pornit, luni, fiind afectate mai multe aplicaţii printre care şi înscrierea copiilor în învăţământul primar, după fluctuaţii mari de tensiune urmate de căderea bruscă a acesteia.

"De mai bine de două săptămâni avem căderi şi fluctuaţii de tensiune. Serverele sunt situate în zona Institutului Politehnic. Acolo Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC)/RoEduNet are un nod central din cele şapte existente. Avem echipamente care preiau căderile de tensiune, avem baterii tampon care intră în funcţiune, iar dacă tensiunea lipseşte 3-4 minute, atunci intră în funcţiune un generator. Dar aceste tensiuni nu sunt numai în minus, ci şi în plus. După ce dimineaţă au fost mai multe perturbări ale tensiunii urmate de căderea bruscă a acesteia, două servere s-au resetat, iar al treilea s-a blocat", a explicat, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare ARNIEC/RoEduNet, Dinu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici