Enel: Penele dese de curent din ultimele zile sunt cauzate de consumul mare de energie

Enel susţine că întreruperile prelungite şi repetate din ultimele zile în alimentarea cu electricitate a consumatorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov sunt cauzate de suprasolicitarea instalaţiilor electrice ca urmare a consumului ridicat, generat de temperaturile mari din această perioadă.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Enel: Penele dese de curent din ultimele zile sunt cauzate de consumul mare de energie

Enel: Penele dese de curent din ultimele zile sunt cauzate de consumul mare de energie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Pe fondul temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă (cod portocaliu de caniculă), consumul de energie electrică a crescut, iar în unele cazuri suprasolicitarea instalaţiilor electrice de joasă tensiune a dus la creşterea numărului de întreruperi. Deranjamentele indentificate de Enel au afectat atât instalaţiile clienţilor, cât şi reţeaua de joasă tensiune gestionată de Enel. Astfel, au fost înregistrate deranjamente punctuale (la nivel de branşamente, posturi de transformare şi cutii de distribuţie)", a comunicat Enel, la solicitarea MEDIAFAX.

În ultimele două zile, alimentarea cu energie a consumatorilor din Bucureşti a fost întreruptă de mai multe ori şi pentru perioade mai lungi. Unii consumatori nu beneficiază, miercuri, de alimentarea cu energie de câteva ore, în unele cazuri întreruperile ajungând până 48 de ore.

Compania arată că în perioada luni-miercuri numărul apelurilor care au reclamat întreruperi în furnizarea energiei electrice sau anomalii în instalaţiile electrice interioare aparţinând clienţilor a crescut cu 50% comparativ cu o zi normală de vară.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, în zona Muntenia Sud, regiune în care Enel deţine reţeaua de distribuţie a electricităţii, a fost înregistrat cel mai mare consum de electricitate din ultimii cinci ani, de 1.380 MWh, potrivit Enel.

"În luna iulie, consumul de electricitate în reţeaua de distribuţie Enel Muntenia Sud a crescut cu 16,8%, comparativ cu luna iunie. Comparativ cu luna iulie 2011, consumul de electriciate în iulie 2012 a crescut cu 14%. Această valoare este cea mai ridicată din ultimii zece ani", arată Enel.

Enel susţine că nu aceeaşi situatie se înregistreaza în regiunile Banat şi Dobrogea, unde serviciul de distribuţie a energiei este, de asemenea, operat de subsidiare ale grupului italian.

Potrivit companiei de stat Transelectrica, care administrează reţeaua naţională de transport al electricităţii, cel mai mare consum de energie din ultimii zece ani la nivelul întregii ţări din perioada de vară a fost înregistrat în 9 iulie.

Grupul italian de utilităţi Enel este prezent pe piaţa de distribuţie a energiei din 2005 şi operează în regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

În luna martie, Enel a anunţat că intenţionează să investescă 750 milioane de euro, până în 2016, în reţeaua de distribuţie a energiei din România.

Veniturile înregistrate de Enel în România au stagnat în 2011, la aproape 970 milioane euro, în timp ce EBITDA a coborât uşor, la 205 milioane euro.

Enel arăta în februarie că reţeaua de distribuţie a energiei electrice din Bucureşti are o vechime considerabilă, cea mai mare parte a infrastructurii fiind construită cu tehnologia anilor '60-'70.

Reprezentanţii Enel România spuneau, la acea dată, că în liniile electrice din Bucureşti nu s-a investit înainte de privatizare şi că în prezent reţeaua "nu face faţă cerinţelor actuale de consum".

Enel Muntenia Sud alimentează Capitala şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, Enel Banat furnizază energie în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, iar Enel Dobrogea în judeţele Constanţa, Calăraşi, Tulcea şi Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici