- Home
- Social
- (04.05.2020, 16:31)
- Monica Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Epidemia de COVID 19: Este homeschooling o alternativă la şcoală? Ce spun experţii din Educaţie
- În homeschooling copiii fac şcoala acasă avându-i profesori chiar pe părinţi
- Un an de homeschooling poate costa câteva zeci de mii de dolari pe an
- Specialiştii din Educaţie spun că homeschoolingul nu oferă din punct de vedere emotional şi social ceea ce oferă şcoala
Urmărește
1644 afișări
Epidemia de COVID 19: Este homeschooling o alternativă la şcoală? Ce spun experţii din Educaţie
În România şcolile rămân închise până în septembrie din cauza epidemei de COVID 19. Subiectul a fost intens discutat de părinţi şi specialişti din domeniu. Mulţi caută alternative sistemului clasic de educaţie, iar homeschoolingul a ajuns din nou în atenţie. Este această variantă o alternativă la învătământul clasic?
Ce este homeschooling?
Homeschooling este o mişcare care a luat amploare în lume, îşi care presupune ca părinţii să îşi educe copiii acasă, în loc să îi înscrie la o şcoală din sistemul public sau privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Astfel părintele devine dascălul propriului copil. Familiile aleg această variantă din mai multe motive, fie că sunt nemulţumite de sistemul educaţional sau pentru că au diverse filosolii de educare.
Alternativa la sistemul public sau privat de învătământ funcţionează în state precum Franţa, Danemarca, Finlanda, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.
Sunt şi ţări care interzic homeschoolingul, ba chiar îl pedepsesc. Printre astfel de state se numără Bulgaria, România, Germani, Malta sau Grecia.
Potrivit codului Penal la art.380, aliniatul 1, “părintele sau persoana căreia i-a fost încredinţat, potrivit legii, un minor şi care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învăţământului general obligatoriu se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.
Chiar şi aşa în România sunt câteva sute de familii care au ales această variantă. Copiii sunt înscrişi la o şcoală acreditată în altă ţară, şi apoi echivalează studiile în România. Nu este ieftin. Pentru homeschooling părinţii pot plăti de la câteva mii de dolari pe an, până la zeci de mii.
Autorităţile din educaţie spun că nu este o soluţie bună.
“Nu este eficient, este o soluţie atunci când nu ai alternative, atunci când de exemplu cum e în Australia şcoala este la o foarte mare distanţă. Nu este o soluţie. Şcoala are funcţia şi de a dezvolta competenţele sociale şi emoţionale ale copiilor. Aceste competenţe socio-emoţionale se dezvoltă prin interacţiunea cu grupul de aceeaşi vârstă. Uitaţi-va cât de fericiţi sunt copiii care stau acum acasă. Nu sunt deloc” a declarat Mircea Miclea fostul ministrul al Educaţiei pentru MEDIAFAX.
Psihoterapueţii atrag atenţia că nevoile copiilor de apartenenţă socială, de competitivitate nu sunt satisfăcute dacă învaţă acasă.
“Dacă părintele face faţă tuturor exigenţelor copiilor şi să îmbine şi cu educaţia informală, e foarte bine. Dar din punct de vedere ala nevoii de socializare este foarte dificil să trăiscă cu formula aceasta, de homeschooling. Evidenţele care ies la suprafaţa acum când vorbim de şcoala online cred că e grăitor”. a declarat psihoterapeutul Cristina Fulop pentru MEDIAFAX.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe