Escrocherie cu inteligenţa artificială. O reţea a strâns 46 de milioane de dolari folosind imaginea unei femei frumoase

  • O reţea din Asia a strâns 46 de milioane de dolari folosind imaginea unei femei frumoase.
  • Este vorba despre o escrocherie realizată cu ajutorul inteligenţei artificiale (IA) care a vizat numeroşi bărbaţi din Taiwan, Singapore şi India.
  • Peste 20 de oameni au fost arestaţi.
Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Escrocherie cu inteligenţa artificială. O reţea a strâns 46 de milioane de dolari folosind imaginea unei femei frumoase

Escrocherie cu inteligenţa artificială. O reţea a strâns 46 de milioane de dolari folosind imaginea unei femei frumoase

Poliţia din Hong Kong a anunţat că numeroşi bărbaţi au căzut pradă unei escrocherii romantice care a folosit inteligenţa artificială. Poliţiştii au arestat 21 de bărbaţi şi şase femei, membrii ai unei reţele, potrivit CNN.

Este vorba despre persoane cu vârsta cuprinsă între 21 şi 34 de ani, bine educate şi recrutate în mare parte de la universităţile din oraş.

Escrocii lucrau într-o hală de 4.000 de metri pătraţi şi împreună cu specialişti IT din străinătate au construit o platformă care folosea criptomonede false. Ei foloseau apeluri video cu femei frumoase realizate de IA. Astfel, au reuşit să obţină peste 46 de milioane de dolari de la bărbaţi care credeau că şi-au găsit dragostea.

Potrivit poliţiei din Hong Kong, escrocheria începea cu un mesaj text, în care expeditorul, o femeie atrăgătoare, spunea că a adăugat din greşeală numărul viitoarei victime. Dacă bărbatul cădea în capcană, discuţiile evoluau şi ajungeau până la planificarea unui viitor împreună.

Grupul din Hong Kong era foarte organizat, împărţit în departamente responsabile pentru diferitele etape ale înşelătoriei, a constatat poliţia. Escrocii au folosit chiar şi un manual de instruire pentru a-i învăţa pe membri cum să efectueze schema, profitând de „sinceritatea şi emoţia victimei”.

Banii erau obţinuţi atunci când victima era convinsă să investească pe platforma falsă în numele viitorului comun şi pentru diferite planuri concrete, precum întâlniri, călătorii şi vacanţe exotice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici