STUDIU   Este„carnea vegetală” mai sănătoasă şi sustenabilă decât produsele de origine animală?

  • Carnea vegetală este o alternativă la cea de origine animală şi este mai sănătoasă pentru oameni, dar şi mult mai sustenabilă pentru mediu.
  • Înlocuitorii de carne de origine animală câştigă din ce în ce mai mult teren, mai ales că poţi găti tot felul de preparate şi obţii acelaşi gust, asta dacă papilele tale gustative nu pot trăi fără gustul de carne.
Urmărește
2104 afișări
Imaginea articolului Este„carnea vegetală” mai sănătoasă şi sustenabilă decât produsele de origine animală?
Cercetătorii din Marea Britanie vin cu veşti bune pentru persoanele care vor să renunţe la carne din varii motive. 
 
„Carnea vegetală” (pe bază de proteine din mazăre, soia etc.) poate salva mediul întrucât pentru cultivarea legumelor este nevoie de mult mai puţină apă şi mai puţin teren. În plus, se produce şi mai puţină poluare decât întreg procesul necesar pentru ca o bucăţică de carne să ajungă în farfuria noastră. 
 
Concret, un studiu publicat în jurnalul ştiinţific Future Foods arată că poţi renunţa liniştit/ă la carne fără a-ţi face griji pentru gust sau bani. Apoi, şi conştiinţa ta poate sta liniştită: niciun animal nu a fost chinuit şi apoi ucis pentru ca tu să-ţi poţi lua prânzul. 
 
Carnea vegetală este extrem de versatilă: are acelaşi gust, textură, dar cu zero efecte negative pentru sănătate. În plus, alternativele la lactate sunt şi ele mai sănătoase şi sustenabile pentru mediu. 
 
Mai departe, psihologii britanici spun că în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi carnivori se orientează spre o alimentaţie vegetariană. „Vedem cum produsele pe bază de plante pot scădea cererea pentru cele de origine animală pentru că au trei elemente esenţiale pe care consumatorii le vor: gustul, preţul şi comoditatea”, spune medicul Chris Bryant, de la Universitatea din Bath, Marea Britanie. 
 
Echipa de cercetători a analizat 43 de studii făcute pe impactul cărnii vegetale asupra sănătăţii umane şi mediului, precum şi părerile consumatorilor. 
 
Pe scurt, un studiu arată că 90% din consumatori care au o dietă vegană au fost de fapt „carnivori”, dar gustul şi dorinţa de a fi sănătoşi i-au convins să schimbe tabăra.
 
În fine, un alt studiu arată că o dietă vegană (cu înlocuitori vegetali pentru carne, lapte, brânză, ouă, peşte, iaurt) ajută la scăderea în greutate şi la dezvoltarea masei musculare. Totodată, este benefică pentru persoanele cu diverse afecţiuni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici