- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.09.2011, 15:33)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eşti mulţumit de profesia pe care o ai? Trei sferturi dintre angajaţii cu studii superioare ar fi ales altă meserie dacă ar fi fost consiliaţi
Aproximativ trei sferturi dintre angajaţii cu studii superioare cred că prezenţa unui consilier şcolar i-ar fi determinat să ia o altă decizie în privinţa studiilor universitare, iar 70 la sută vor să-şi schimbe domeniul de activitate în următorii cinci ani, rezultă dintr-un studiu.
Urmărește
633 afișări
Eşti mulţumit de profesia pe care o ai? Trei sferturi dintre angajaţii cu studii superioare ar fi ales altă meserie dacă ar fi fost consiliaţi (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
În prezent, 55 la sută dintre angajaţi sunt mulţumiţi de domeniul în care lucrează şi de locul de muncă ocupat dar 70 la sută dintre cei chestionaţi susţin că doresc să schimbe domeniul de activitate în următorii cinci ani, rezultă dintr-un studiu realizat de agentia BiG Media Relaţii Publice.
Motivele nemulţumirii sunt în cea mai mare parte legate de aspectele financiare şi de motivaţia pe care o oferă managerii firmelor.
"Astfel, 41 la sută dintre angajaţii nemulţumiţi au motivaţii financiare, 27 la sută invocă lipsa de comunicare cu managerii, 13 la sută relaţia defectuoasă cu colegii, nouă la sută lipsa de perspective de avansare şi cinci la sută alte motive", se arată în studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
În ceea ce priveşte domeniile unde se observă cel mai mare procent de nemulţumire, acestea sunt: sociologie, marketing, jurnalism, consultanţă, vânzări iar la polul opus se află domenii precum IT, juridic şi financiar-bancar.
"Gradul de nemulţumire privind cariera aleasă variază şi în funcţie de vârstă. Cei cu vârste de până în 30 de ani sunt mai multumiţi de cariera aleasă decât cei cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Mai exact, ponderea angajaţilor mulţumiţi este de 60 la sută la cei cu vârste între 18-30 ani, faţă de doar 55 la sută în cazul celei de-a doua categorii", mai rezultă din studiu.
Iniţiatorii susţin că motivele nemulţumirii faţă de actuala profesie sunt explicabile prin faptul că doar 25 la sută dintre angajaţi activează în domeniul pentru care s-au pregătit iar schimbarea de domeniu a fost cauzată de motive financiare (47 la sută), lipsa posibilităţii de angajare în domeniul respectiv (35 la sută) sau alte motive (18 la sută).
De asemenea, 62 la sută dintre cei care nu activează în domeniile pentru care s-au pregătit nu au făcut cursuri de calificare pe domeniul în care lucrează. Majoritatea au participat la traininguri de profil, fără a avea un atestat recunoscut de CNFPA.
Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 500 de angajaţi cu studii superioare din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18-45 ani, în perioada 1 iulie- 1 august 2011.
Cercetarea face parte din proiectul "Facilitator pentru învăţarea permanentă în şcoală - o nouă calificare didactică pentru o şcoală care învaţă!", finanţat din Fondul Social European - Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat