- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eugen Bogatu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în dosarul UCM Reşiţa
Instanţa supremă a decis, luni seară, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Eugen Bogatu, directorul Domenii Portuare din cadrul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, acuzat că l-ar fi favorizat pe Said Baaklini, cercetat pentru restituire nelegală de TVA de 60 de milioane de euro.
Eugen Bogatu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în dosarul UCM Reşiţa (Imagine: Mediafax Foto)
Magistraţii instanţei supreme au admis astfel propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Eugen Bogatu, în dosarul UCM Reşiţa.
Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Eugen Bogatu ar fi acuzat de favorizarea infractorului, "în sensul că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Said Baaklini în demersul acestuia de a exporta cele patru motoare" cumpărate de la UCM Reşiţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
-
Turcia vrea să încheie un acord maritim cu Siria
O altă acuzaţie adusă lui Bogatu este de trafic de influenţă, pentru că s-ar fi folosit de funcţia sa pentru a interveni la alte persoane din cadrul unor autorităţi şi agenţii naţionale, şi ele cercetate în acest dosar, suma pentru care ar fi urmat să-şi folosească influenţa fiind de două milioane de lei, au precizat sursele citate.
Totodată, conform aceloraşi surse, Bogatu ar fi acuzat şi de primire de foloase necuvenite, în sensul că, pentru unele sume de bani primite, el a obţinut diverse licenţe pentru Said Baaklini.
Eugen Bogatu a fost audiat, duminică, timp de mai multe ore, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu acuzaţiile că l-ar fi favorizat pe libanezul Said Baaklini, cercetat pentru restituire nelegală de TVA de 60 de milioane de euro. Duminică seară, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Eugen Bogatu pentru 24 de ore, potrivit surselor citate.
Potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul APM Constanţa şi redactată în septembrie 2010, Eugen Bogatu deţine în coproprietate zece terenuri. Dintre acestea, patru sunt în Eforie Sud, câte unul în Băile Tuşnad, Murighiol, Babadag şi Bucureşti şi două în Năvodari.
În declaraţia de avere, Eugen Bogatu a consemnat că este proprietar a opt imobile, dintre care câte unul sunt situate în Constanţa, Bucureşti şi Sinaia, iar cinci sunt în Eforie Nord. Doar imobilul din Constanţa este moştenit, restul fiind cumpărate. Bogatu are un Mercedes Benz, cumpărat în 2008. Şeful Domenii Portuare din APM Constanţa mai are pe numele lui deschise cinci conturi, toate la Alpha Bank, alte opt fiind deschise pe numele altor membri ai familiei.
Libanezul Said Baaklini a fost arestat preventiv pentru o restituire ilegală de TVA de 60 de milioane de euro, el fiind prins în baza unui mandat european de arestare şi adus în ţară din Bulgaria.
Said Baaklini este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.
Said Baaklini, asociat unic şi administrator al SC Libarom Agri SRL Bucureşti, este acuzat de evaziune fiscală, evaziune fiscală în forma tentativei şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, potrivit DNA.
În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiaşi societăţi, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni de fals intelectual.
Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda Coriolan sunt arestaţi în acest dosar, iar mandatele le-au fost prelungite de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului şi pe senatorul PDL Mircea Banias.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.