Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: "Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti"

  • Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, îi ia apărarea ÎPS Teodosie.
  • El spune că că "nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti".
Urmărește
1980 afișări
Imaginea articolului Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: "Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti"

Surs[ foto: Eugen Tănăsescu/ Facebook

Într-o postare pe Facebook, preotul Eugen Tănăsescu acuză autorităţile de dublu standard: Credincioşii au fost purtaţi prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanţilor, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. N-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerţului.
 
"Au apărut retorii care se agită iraţional că "ce alegi, Peştera sau ATI?" şi că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenţia că-s orbi şi surzi. Credincioşii au fost purtaţi prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanţilor, că vezi Doamne, e pericol la Biserică.  Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerţului. În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măştile puse "spre protecţie" au fost nişte cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanţilor prin birouri, fără nici o oprelişte.  Dar important e să supraveghem credincioşii cu elicoptere. Filtrele poliţiei sunt mai ceva ca măştile. În vreme ce SUA şi Franţa au anulat interdicţiile discriminatorii. Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti. Pe care au tupeul să le şi redenumească "acoperitoare faciale" doar ca să-şi acopere, juridic, şmenul. În rest, vă lasă să le cumpăraţi ca păcăliţii, că tot nu vă protejează. Când expui populaţia la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului şi poţi merge oriunde pe proprie răspundere, vii şi repeţi obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure... Statul practică prea mult dubla măsură".

30 Noiembrie. Sfântul Andrei

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat a fost originar din Betsaida (oraş de pe ţărmul vestic al lacului Ghenizaret – Galileea) şi a fost fratele lui Petru, fiind amândoi fiii pescarului Iona. A fost ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, iar la îndemnul învăţătorului său a mers împreună cu Ioan, fiul lui Zevedeu, să caute pe Acela despre care Înaintemergătorul spunea că este Mielul lui Dumnezeu.
 
Sfântul Apostol Andrei este considerat părintele creştinismului românesc, Apostolul românilor şi începătorul încreştinării poporului nostru.
 
În România, Sfântul Apostol Andrei este cunoscut drept ocrotitorul ţării deoarece a propovăduit Evanghelia şi cuvântul Domnului pe aceste meleaguri. Drept dovadă există toponimele din zona Dobrogei precum Peştera Sfântului Andrei, fiind cea mai veche biserică creştină de pe teritoriul României, şi considerată Bethleemul creştinismului românesc, şi Pârâiaşul Sfântului Andrei CITEŞTE MAI MULT AICI
 
Arhiepiscopia Tomisului şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, personal, a invitat, încă de sâmbătă, autorităţile de Stat centrale şi locale (Preşedinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, prefect, preşedinte al Consiliului Judeţean, primari, consilieri judeţeni şi locali etc.) să ia parte la sărbătoarea naţională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei. Prefectul Constnaţei l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin şi dacă ar participa ar încălca regulile în privinţa carantinei instituite în Constanţa.
 
Duminică, 29 noiembrie, şi luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului a săvârşit Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici